Proseccot ja Spumantet

Prosecco ja Spumante ovat molemmat italialaisia kuohuviinejä, joita arvostetaan niiden raikkaudesta ja monipuolisista makuprofiileista. Prosecco tunnetaan erityisesti kepeästä ja hedelmäisestä luonteestaan, kun taas spumante on yleisnimitys italialaisille kuohuviineille, jotka voivat vaihdella tyyleiltään ja mauiltaan.

Prosecco valmistetaan yleensä Glera-rypäleistä Pohjois-Italian Veneton alueella, erityisesti Trevison ja Valdobbiaden alueilla. Se voi olla brut, extra dry tai dry -tyyppinen riippuen sen makeusasteesta. Prosecco on suosittu valinta aperitiiviksi tai kevyeksi juomaksi seurusteluhetkiin.

Spumante voi sen sijaan olla valmistettu erilaisista rypäleistä, kuten Glerasta, Chardonnaysta, Pinot Noirista tai Pinot Grigiosta, ja se voi olla peräisin miltä tahansa Italian viinialueelta. Spumante voi olla kuiva tai makea, ja se tarjoaa laajan valikoiman makuprofiileja riippuen valmistajasta ja viinialueesta.

Yhteistä näille molemmille italialaisille kuohuviineille on niiden pirteä kuplivuus, raikas maku ja sopivuus monenlaisiin tilanteisiin, mikä tekee niistä suosittuja valintoja niin juhliin kuin arkisempiin hetkiin.

Näytetään kaikki 4 tulosta