Yrityksille

Bottlescouts tarjoaa kattavan viinivalikoiman yrityksenne tilaisuuksiin sekä asiakaslahjoiksi.

Yleistä yritysmyynnistä

Bottlescouts OÜ:n kotipaikka ja sen veroton varasto ovat Tallinnassa. Yhtiö harjoittaa vähittäis- ja tukkumyyntiä Virossa sekä vastuullista, veroista huolehtivaa etämyyntiä kuluttajille toisiin EU-maihin. Yhtiön erityinen fokus on yhteisömyynnissä, eli laatuviinien toimituksissa toisissa EU-maissa toimiville yrityksille. Tässä toiminnassaan Bottlescouts Oû huolehtii asiakasyritysten puolesta valmisteveroista asiointivaltuuden avulla. Valmisteveroja ovat Suomessa mm. alkoholivero sekä juomapakkausvero.

Ensi kertaa yritysasiakkaana

Yritysasiakkaan tulee rekisteröityä joko ottamalla yhteyttä sähköpostitse Bottlescoutsin yrityspalveluun tai verkkokaupan kautta. Rekisteröintiin tarvitaan:

Asiakkuus perustetaan annetuilla tiedoilla omaksi yritysasiakkuudeksi ja jolloin kaikki ostot kirjaantuvat saman tilin alle.

Jos yrityksellä on tarve eri toimitusosoitteisiin / yhteyshenkilöille, yrityspalvelumme käy läpi yhteiset laskutus- ja toimitustiedot ja asiakastunnukset kanssanne toimipisteittäin.

Alkoholi- ja juomapakkausverot

Viinien toimitukset toisesta EU-maasta Suomeen tulee ilmoittaa valmisteveroilmoituksella ennakkoon. Yritys voi antaa veroedustajallemme Prodeca Oy:lle asiointivaltuuden huolehtia näistä puolestaan yksinkertaisella valtuusilmoituksella www.suomi.fi portaalin  kautta.

Valtuuden antamiseen vaaditaan yrityksen virallinen edustaja, jolla on nimenkirjoitusoikeus. Lähetämme tarkan ohjeen sähköpostilla yrityksen vastuuhenkilölle, kun olemme aktivoineet valtuuspyynnön suomi.fi-portaalissa. Valtuuden määräaika on ehdotettuna 5 vuotta, mutta voitte päättää sen voimassaoloajan haluamallenne ajanjaksolle kuitenkin huomioiden, että sen tulisi olla voimassa vähintään 6 kk tilauksesta, jotta kaikki ilmoitukset myös toimituksen jälkeen voidaan huolehtia puolestanne. 

Valtuutta voidaan käyttää kaikkiin sen voimassaoloaikana tehtyihin tilauksiin, joten suosittelemme pitämään valtuuden voimassa pidempäänkin, jolloin mahdollisten lisätilausten osalta ei samaa prosessia tarvitse uusia.

Tilatessanne tuotteita Bottlescouts Oü:ltä lähetämme valmisteverollisista tuotteista ennakkoilmoitukset ja huolehdimme näihin liittyvistä maksuista, jolloin  näette verohallinnon omavero-palvelussa näistä ilmoitukset alkoholi-ja juomapakkausveroilmoituksissa . Saamme vastaavat ilmoitukset sähköisesti ja kun ne ovat vahvistettuja, voimme antaa tilauksenne varastolla kerättäväksi ja toimitettavaksi eteenpäin. 

Kun tilaus on toimitettu, ilmoitamme viranomaisille tuotteiden vastaanoton niiden saapumispäivän mukaisesti. Lopullinen ilmoitus valmisteverollisten tuotteiden vastaanottamisesta näkyy seuraavan kuun 12. päivän kausi-ilmoituksissa yhteisesti kaikista saman kuun aikana tilatuista tuotteista ennakkoilmoitusviitenumeroiden kera.

Toivomme pikaista yhteydenottoa, mikäli lähetys ei vastaa tilattua tuotetta tai määrää, jolloin voimme selvittää onko mahdollisesti lähetyksen kulussa tapahtunut poikkeama, jonka voimme korjata varastomme kanssa viipymättä.ja huolehtia että veroilmmoitukset vastaavat toimituksianne.

ALV ilmoitetaan EU yhteisömyyntinä

Tuotteiden laskutus tapahtuu liiketoiminnastaan arvonlisäverovelvollisille yhtiöille aina EU yhteisömyynnin mukaisesti 0% alv-kannalla.

Tarkistamme aina asiakastiedoista etukäteen, onko yrityksellänne aktiivinen ALV tunnus voimassa. Mikäli alkoholituotteet tulevat eduskäyttöön, näistä tulee ilmoittaa alv käänteisesti omassa veroilmoituksessa. Lisätietoja alv:n edustuskäytöstä ja käänteisestä verotuksesta saa www.vero.fi sivuilta.