Pinot Blanc

Pinot Blanc on valkoinen viinirypälelajike, joka on peräisin Ranskasta ja usein liitetty Alsacen viinialueeseen. Lajike on sukua Chardonnaylle ja tummalle Pinot Noirille, ja lajike tuottaa raikkaita ja hedelmäisiä valkoviinejä. Pinot Blanc -viinit ovat usein vaaleankeltaisia ja niissä on pehmeä hapokkuus.

Pinot Blancin tuoksu voi olla hento ja kukkainen, ja maku vaihtelee sitruksisista ja omenaisista sävyistä kevyesti mausteiseen. Viineissä saattaa myös olla pientä pähkinäisyyttä ja mineraalisuutta. Tämä rypälelajike on tunnettu puhtaasta ja raikkaasta tyylistään, mikä tekee siitä miellyttävän valinnan monille viininystäville. Saksan parhaat Pinot Blanc- (Weisserburgunder) viinit haastavat Ranskan parhaat Chardonnayt ja Saksa näyttääkin nyt tietä lajikkeen todellisesta potentiaalista.

Pinot Blanc soveltuu hyvin nautittavaksi sellaisenaan tai se voi toimia hyvin kevyiden kala- ja äyriäisruokien, salaattien sekä vaalean lihan seurassa. Viinin helppo juotavuus ja monipuolisuus tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon erilaisiin tilanteisiin.

Näytetään kaikki 2 tulosta