Rhône

Rhônen laakso on yksi Ranskan merkittävimmistä viinialueista, joka ulottuu Pohjois-Ranskasta Välimeren rannikolle. Alue tunnetaan monipuolisista ja laadukkaista viineistään sekä pitkästä viininvalmistuksen historiastaan.

Rhônen laakso jakautuu kahteen pääalueeseen: pohjoiseen ja eteläiseen Rhôneen, joilla on omat ainutlaatuiset ilmastonsa, maaperänsä ja viinintuotantomallinsa. Pohjoisessa Rhônessa hallitsevana rypäleenä on Syrah, joka tuottaa intensiivisiä ja mausteisia punaviinejä, kuten Hermitage ja Côte-Rôtie. Eteläisessä Rhônessa taas pääasialliset rypälelajikkeet ovat Grenache, Syrah ja Mourvèdre, ja alue tunnetaan täyteläisistä ja runsaista punaviineistä, kuten Châteauneuf-du-Pape ja Gigondas.

Rhônen laakson viinit ovat monipuolisia ja tarjoavat laajan valikoiman makuprofiileja, jotka vaihtelevat raikkaista ja hedelmäisistä mausteisiin ja maanläheisiin sävyihin. Alueen viinit ovat saavuttaneet kansainvälistä tunnustusta ja ne ovat suosittuja valintoja viininystävien keskuudessa ympäri maailmaa.

Näytetään kaikki 9 tulosta