Chardonnay

Chardonnay on vaalea viinirypälelajike, joka on peräisin Ranskasta, Bourgognen alueelta. Se on yksi maailman laajimmin viljellyistä valkoisista rypälelajikkeista ja löytyy viinitarhoilta ympäri maailmaa, kuten Ranskasta, Yhdysvalloista, Etelä-Afrikasta, Australiasta ja Chilestä.

Chardonnay-viinit ovat tunnettuja monipuolisuudestaan ja kyvystään ilmentää voimakkaasti niiden alkuperää ja tuotantomuotoa. Rypäleen viinit voivat vaihdella kevyestä ja raikkaasta (esim Chablis) täyteläiseen ja voimakkaaseen, ja ne voivat kypsyä tammentynnyreissä, mikä antaa niille voita, pähkinää ja vaniljaa muistuttavia aromeja.

Chardonnayn tuoksu voi olla hedelmäinen ja kukkainen, ja maku vaihtelee sitruksisista ja omenaisista vivahteista trooppisiin hedelmiin ja mineraalisuuteen. Chardonnay on suosittu valinta monien ruokien kanssa, ja se sopii hyvin esimerkiksi kala- ja äyriäisruokien, siipikarjan ja kermaisten pastaruokien kumppaniksi. Tammikypsytetty Bourgognen Chardonnay on klassikko paistetun kalan tai kampasimpukoiden kanssa.

Tämän rypälelajikkeen monipuolisuus tekee siitä suositun niin viinin harrastajien kuin gastronomian ystävien keskuudessa.

Näytetään kaikki 15 tulosta