Luomu- ja biodynaamiset viinit

Vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys ovat arvoja, joiden vaikutus viinivalinnoissa kasvaa koko ajan.  Useimmat tuottajat haluavatkin näitä toteuttaa omassa tuotannossaan, mutta vain harvat ovat sitoutuneet siihen sertifioidusti.  Siksi me olemme kategorisoineet erikseen ne tuottajat ja viinit, jotka ovat eri organisaatioiden kautta saaneet sertifikaatin luomu- tai biodynaamisen viinin tuottajana.

Yksinkertaisesti sanoen luomuviini on viljelty luonnonmukaisesti tai biodynaamisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Biodynaamisyys tarkoittaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää luomutuotantoa, jossa tuottajan tilalla huolehditaan kokonaisuudesta, niin ihmisistä, kasveista kuin eläimistä, pyrkimyksenä kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terve ympäristö.

Voiko luomu- tai biodynaamisen viinin tunnistaa mausta? Aiheesta on runsaasti keskusteltu ja yleinen näkemys on, että luonnonmukainen tuotanto kulkee käsi kädessä tuottajien kunnianhimon kanssa, joten väitämme, että laatu loistaa kirkkaana kun kaikki menetelmät pyrkivät korostamaan laatua ja vastuullisuutta.  Yhtälö on kompleksinen mutta kyllä laadun voi näissä viineissä maistaa!

Valikoimissamme on upeita tuottajia, joiden intohimo viinintuottamisesta kulkee yhdessä isomman ajatuksen kanssa maapallon hyvinvoinnista, ja uskomme, että Sinäkin haluat olla tässä mukana!

Näytetään tulokset 1–16 / 63