Usein kysytyt kysymykset

Kuinka nopeasti saan toimituksen?

Tilauksesi siirtyy verkkokaupsta automaattisesti käsittelyyn, kun se on verkkokaupassa vahvistettu. Varasto keräilee tilauksen viimeistään vahvistetusta tilauksesta seuraavana arkipäivänä ja luovuttaa sen kuljetukseen  siitä seuraavana päivänä. Tyypillisesti toimitus perille tapahtuu noin viikon sisällä, usein muutamassa arkipäivässä. Mikäli tuotetta ei ole tarpeeksi varastossa tilaustasi varten tai kyse on ennakkoon tilattavista tuotteista, tilauksesi odottaa puuttuvia tuotteita kunnes se on kokonaistoimitettavissa.

Miten verot on hoidettu?

Tilaus toimitetaan asiakkaan valinnan mukaisesti joko Bottlescoutsin Tallinnan noutopisteeseen Bottlescouts studiolle tai kuljetuksella Suomeen.  Tilauksessa annettu toimituksen vastaanottomaa määrittelee maksettavat verot  automaattisesti huomioiden sekä alkoholi- , juomapakkaus- tai virvoitusjuomaverot sekä kerättävän arvonlisäveron.

Suomeen toimitettaessa annat tilaajana luvan Bottlescouts OÜ:lle välittämään tilauksen toimitustiedot erilliselle kuljetusliikkeelle. Auttaessaan kuljetuksen järjestämisessä Bottlescouts OÜ ottaa lainmukaisen vastuun valmisteverojen (alkoholi ja juomapakkausverot) sekä arvonlisäverojen maksamisesta sekä ilmoittamisesta vastaanottomaan viranomaisille erikseen säädetyin ehdoin ja tavoin. Huolehdimme Suomeen toimitettavista valmisteveroasioista veroedustajamme Prodeca Oy:n kautta (lupa FI2414978C00) kuluttaja-tilauksissa. 

Yritysten välisessä kaupassa ostaja voi antaa asiointivaltuuden  huolehtimaan puolestaan näistä velvoitteista.  Voit lukea tästä lisää tästä (yrityksille)

Noutotilauksessa verot maksetaan suoraan Viron valtiolle, joten sinun ei tarvitse huolehtia maksuista tai veroilmoituksista vastaanottomaahan.

Miten viinit toimitetaan, jos tilaan kuljetuksen?

Suomeen toimitettaessa verkkokauppa näyttää kuljetusvaihtoehdot kassasivulla ja kertoo lähetyksen toimituskulut erikseen. Kuljetusvaihtoehtoina on :

Matkahuolto kotijakelu: Tilaus toimitetaan tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen 5 arkipäivän sisällä tilauksen keräilystä. Saat tilauksesta ennakkotiedon sähköpostilla jossa on toimituksen seurantalinkki. Kun lähetys on toimitettavissa, sinun tulee vahvistaa sopiva toimitusaika tekstiviestillä. Jakelusta vastaavat Matkahuollon kuljettajat, Jotka tarkistavat myös henkilöllisyytesi. Mikäli vastaanottajaa ei saada jakeluhetkellä kiinni, kuljetusliike sopii jakeluajankohdan uudelleen.

Jako Yrityksille: Tilaus toimitetaan tilauksessa annetun yrityksen toimitusosoitteen ilman erillistä vastaanottajan varmistusta  arkisin 9-17 vällisenä aikana. Yrityksen osoitteessa tulee olla vastaanotto mahdollista tuona aikana, vaikka itse et olisi paikalla.  Saat tilauksesta ennakkotiedon sähköpostilla jossa on toimituksen seurantalinkki. . Mikäli vastaanottajaa ei saada jakeluhetkellä kiinni, lähetyksen jakelusta tulee ilmoitus mihin Matkahuollon asiamiespisteeseen lähetys on toimitettu ja miten sen voi saada uudelleen toimitukseen.

Kuriiritoimitus: Asiakas voi tarvitessaan täsmällisen toimituspäivän tilata kuljetuksen kuriiripalveluna, jolloin toimitusaikataulun voi sopia kuljetuksen osalta tarkimmin. Kuriiripalvelut ovat käytössä ainoastaan arkipäivisin ( ma-pe) ja klo 8-18 välisenä aikana.

Oma kuljetusjärjestely: Asiakas voi järjestää myös oman kuljetuksen tilaukselleen ja ilmoittaa siitä tilauksen toimitustavanmuutoksella sähköpostilla. Asiakkaan tulee ilmoittaa kuljetuksesta vastaava yritys sekä yhteyshenkilö ja yhteystiedot. Tilaus on silloin noudettavissa Winestudion noutopisteeltä erillisen toimitusvahvistuksen saavuttua. 

Seuraavia toimitustapoja on tarjolla Virossa 

Itella Smartpost tai Delivery: Virossa tilaus voidaan toimittaa Itellan kuljetuspalveluilla 2 arkipäivässä tilauksesta joko heidän Smartpost jakelupisteeseen tai Delivery-palvelulla annettuun toimitusosoitteeseen .  Saarenmaa ja muut erikoisalueiden toimitusaika vahvistetaan erikseen tilauksen antajalle. 

Mikä on noutotilaus?

Voit myös tilata tuotteet ennakkoon verkkokaupasta ja noutaa ne Bottlescouts Studiolta. Noutotilaus valitaan verkkokaupan kassasivulla antamalla toimitusosoitteeksi Bottlescouts Studio, Mere pst 8, 10111 Tallinna ja maavalinta Viro. Kassasivulla toimitustapa muuttaa tilauksen tuotteiden hinnat Viron verojen mukaisiksi.

Tilaus kerätään päävarastollamme 1 arkipäivässä ja voit  noutaa tilauksen kahden arkipäivän kuluttua kello 14.00 jälkeen tilauksestasi.  Bottlescouts Studiolta otetaan sinuun yhteys kun lähetys on saapunut sinne.

Jos tiedät, milloin haluat noutaa tilauksesi , voit myös ilmoittaa siitä tilauksen lisätiedoissa. 

Bottlescouts Studion löydät osoitteesta Mere pst 8-2, 10111 Tallinn

Bottlescouts Studiolla ollaan paikalla arkisin 10-16, muuna aikoina noutoajan voi sopia erikseen.

Miten voin maksaa tilaukseni?

Voit valita kassasivulla itsellesi sopivan maksutavan  useista vaihtoehdoista- yleisimmät ovat verkkopankit, Visa/Mastercard, Paypal tai noutotilaajille maksu Winestudiolla. Maksuliikenne kulkee SveaPayments maksuportaalin kautta kautta. Kun käytössäsi on oman pankkisi antamat käyttäjätunnukset ja olet maksamassa nettiostoksiasi, tunnistautuminen verkkokaupan sivuilta pysyy suojattuna ja turvallisena.  American Express tai Diners eivät käy luottokortteina, mutta PayPal palvelun kautta voit aktivoida itsellesi maksupalvelun jossa American Express toimii maksuvälineenäsi.

Yritysasiakkaille on erikseen Svea Financen tarjoama verkkolaskutus: Yritysasiakkaille toimitetaan toimituksen mukainen erillinen lasku Svea Financen saamien asiakastietojen mukaisesti. Yritys voi halutessaan pyytää laskun myös e-laskuna eli verkkolaskutuksella oman operaattorinsa kautta. 

Palautukset ja ylimääräiset maksut: Ylimääräisten suoritusten, korvauksen tai peruutetun tilauksen osalta palautetaan samalle tilille tai kortille, millä suoritus on saapunutkin ellei erikseen sovita muuta.

Mitä jos viini on korkkivikainen tai pullo on mennyt rikki?

Oliko tilaukselle peruutus- tai palautusmahdollisuutta?

EU- säädösten mukaan maksetun ja toimitetun tilauksen tuotteille ei ole palautusoikeutta, koska viinit luetaan elintarvikkeiksi. Tilaamallasi tuotteella on kuitenkin osittainen palautusoikeus: Mikäli se on esim korkkivikainen tai vahingoittunut kuljetuksessa, ota yhteys asiakaspalveluumme välittömästi vian ilmennettyä sähköpostilla info@bottlescouts.com.

Ensisijaisesti toimitamme korvaavan tuotteen tilalle tai palautamme vastaavan summan ilmoitetulle tilille. Sinun tulee ilmoittaa tarvittavat yhteystiedot sekä tilausnumero, johon korvausta haetaan.

Pitääkö asiakkaan rekisteröityä?

Kuluttaja-asiakkaat voivat tilata ilman rekisteröitymistä.  Voit halutessasi kuitenkin rekisteröidä asiakastilisi, jolloin näet ostohistoriasi ja asiakastietosi käyttäjätunnusten alta. 

Yritysasiakkaan on rekisteröidyttävä, koska yrityksen tulee huomioida tilaamiseen liittyvät ehdot .  Asiakaspalvelumme tarkistaa yrityksen tiedot sekä asiointioikeudet ennen tilauksen käsittelyä.

Mistä saan lisää tietoa Bottlescoutsista?

Voit liittyä uutiskirjeen saajaksi, jolloin tiedotamme Sinulle uutuuksista, tapahtumista sekä muista mielenkiintoista viiniaiheista erillisessä kirjeessämme. Uutiskirje toimitetaan toisen järjestelmän kautta, joten asiakkaan tilaus tai muita asiakastietoja ei yhdistettä uutiskirjeen saajarekisteriin.

Asiakas voi halutessaan lopettaa uutiskirjeen tilaamisen joko ilmoittamalla siitä sähköpostilla osoitteeseen info@bottlescouts.com tai kirjeen mukana olevasta asiakastietojen ylläpitolinkistä.

Sosiaalisessa mediassa Bottlescouts on nähtävillä Facebookissa sekä Instagramissa. Näiden seuraajiksi voi liittyä verkkokaupan etusivun yläreunassa olevista painikkeista.