La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Les Granières 2020

38,28 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Le Granières 2020 on eleganssin oppitunti. Maineikkaan viinitilan nuorehkojen köynnösten rypäleistä tehty silkkinen, kypsän kirsikkainen ja mausteinen punaviini, jonka kypsytys on tehty isoissa tammiastioissa. Lajikkeina ovat paikalliset Grenache, Syrah, Cinsault ja Mourvèdre. Viinin luonne on vastustamattoman herkullinen etenkin kun sen yhdistää sieni- ja riistaruokiin tai kypsille, koville juustoille. Viini rakastaa provencelaisittain maustettuja ruokia, joten älä kitsastele valkosipulin, yrttien tai tomaattien kanssa.

93/100p James Suckling

Château La Nerthen viinitila on kehittänyt maataan Châteauneuf-du-Papen alueen ytimessä yli 500 vuoden ajan. Historiansa aikana se on ollut kolmen perheen omistuksessa. Tulle de Villefranchen perhe kehitti tilaa 1500-luvulta alkaen aina vuoteen 1877 asti, jolloin sen osti Joseph Ducos. Ducos’n ansioina pidetään viinikirvan tuhoamien tarhojen uudelleen istutusta ja viinitilan vahvaa kehittämistä. Vuonna 1985 tila siirtyi Richardin perheelle, jonka johtama tilaa ja sen tuotantoa on vahvasti modernisoitu. Tila siirtyi vuonna 1998 kokonaan luomuviljelyyn. Tilan nykyinen koko on 92 hehtaaria ja viljelmät jakautuvat 57 erilliseen palstaan. Suuri osa tarhoista sijaitsee kuuluisan La Craun tasangon eteläosassa. Tilan vanhimmat köynnökset ovat yli satavuotiaita ja tilalla viljellään 13 eri lajiketta. Tilan arvokkaimmat viinit ovat punaiset huippuviinit Cuvée des Cadettes, Les Clavelles (100% Grenache) sekä valkoinen palstaviini Clos de Beauvenir.

La Nerthen nimellä tuotetaan myös edullisempia mutta hyvin laadukkaita Rhônen viinejä Domaine de la Renjarden tilalla, Sérignan-du-Comtatin kylässä, noin 15 kilometriä Château Nerthen tilasta pohjoiseen. La Nerthe Les Cassagnes-viinit tuotetaan luomuviljellyiltä tarhoilta, joita Renjarden tilalla on 70 hehtaaria.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Rypäleet

Cinsault, Grenache, Mourvedre, Syrah

Food

Ankka ja riistalinnut, Juustot, Sieniruuat, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

15,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2158