Sauvignon Blanc – täydellistä ravuille ja savukalalle!

Mustaherukanlehteä, karviaista, limeä, piikiveä, keltaista hedelmäisyyttä, raikastavaa hapokkuutta. Näitä aromeja ja ominaisuuksia löytyy rypälelajikkeessa, jota moni rakastaa ja muutamat inhoavat.

Ranskan Loiren alueella alkujaan kehittynyt Sauvignon Blanc on nykyään 120 000 hehtaarillaan maailman viljellympiä rypälelajikkeita. Ranskasta se on levinnyt ympäri maailmaa, mm. Etelä-Afrikkaan, Uuteen-Seelantiin, Chileen, Californiaan, Pohjois-Italiaan ja moneen muuhun maailman kolkkaan. Lajiketyypilliset ominaisuudet säilyvät Sauvignon Blanc rypäleissä parhaiten kun niiden kasvualue on viileähkö, vaalien viinin raikasta hapokkuutta ja ”vihreää” aromikkuutta. Tästä syystä viininviljelijät hakeutuvat viileämmille rannikkoseuduille, vuoristoon tai muuten viileämmille kasvualueille. Kalkki- tai serttipitoiset (Silex)-maaperät tuovat hienoimmille Sauvignon Blanceille mineraalista jäntevyyttä ja joskus jopa lievää savuisuutta, etenkin viinien kypsyessä.

Raikkaus ja sitrusmaisuus tekee lajikkeesta klassikon kun lautasella on vihreää parsaa, lämminsavulohta, raikasta vuohenjuustoa ja etenkin rapuja.

Gastronomisia viiniklassikoita ovat Loiren laakson Sancerret tai Pouilly-Fumé ja näitä haastamassa valikoimassamme on erinomaisia Sauvignon Blanceja Loiren Tourainen alueelta, Etelä-Afrikasta, Chilestä ja Espanjasta. Valitse oman budjetin mukaiset Sauvignon Blancit verkkokaupastamme ja tilaa ne pian alkavalle rapukaudelle ajoissa.


Näytä kaikki