Château L’Escarelle – luonnollista laatua Provencesta

Kestävän kehityksen puolestapuhujana Yann Pineau, Château de l’Escarelle -kartanon omistaja vuodesta 2014 lähtien, ihastui Coteaux Varois en Provencen alueeseen, joka ympärillä karu luonto tuoksuu timjamilta, rosmariinilta ja laventelilta. Kartanon 100 hehtaarin luomuviljellyt viinitarhat kukoistavat kauniissa, suojellussa 1000 hehtaarin vihreässä ympäristössä. Viiniköynnökset on istutettu kalkkikivihiekan päälle terrasseille, jotka on erotettu kivimuureilla, harmonisesti seuraten Escarelle’n kukkuloiden ja Montagne de la Louben kallion muotoja. Korkeuserojen vaihtelu antaa oman lisänsä maaperän erityispiirteille, mahdollistaen erittäin ilmaisuvoimaisten viinien valmistuksen ja määritellen Escarelle’n ainutlaatuisen, raikkaan hienostuneen laadun.

Omistaja Yann Pineau, vankka kestävän kehityksen kannattaja, on käynnistänyt useita vastuullisuutta edistäviä projekteja, mukaan lukien koko tilan muuttamisen luomutuotantoon. Lisäksi tila sai HVE-sertifikaatin (Ranskan tiukin ympäristösertifiointijärjestelmä, taso 3) vuonna 2016.

Itancia Endowment Fundin ja LPO:n (ranskalainen luonnonsuojelu- ja lintujensuojelujärjestö) kanssa luodun perhospuutarhan tavoitteena on edistää tilan biodiversiteettiä sekä herättää yleistä tietoisuutta luonnonsuojeluasioista.

Escarellen viinit ovat alueen ehdotonta kärkeä, ne ovat huippulaadukkaita, kauniita ja täydellisiä Provencen roseeviinejä.


Näytä kaikki