Isabelle & Denis Pommier -Chablis’ta luonnonmukaisesti

Chablis’n kuuluisa viinialue tunnetaan kalkkikivisestä maaperästään, viileähköstä ilmastosta ja viiltävän mineraalisista Chardonnay-viineistään, jotka ovat kuin kotonaan raikkaiden kala- ja äyriäisruokien kyytipoikina. Chablis’n viinialueen koko on noin 6000 hehtaaria ja noin 10% viljelypinta-alasta on luomuviljelimiä. Etenkin nuorempien tekijöiden parissa vastuullisuus ja luonnonmukaisuus ovat kovassa nousussa.

Isabelle ja Denis Pommierin omistama tila aloitti vuonna 1990 vain 2 hehtaarin maaomistuksella, nykyään tarhoja on noin 19 hehtaaria. Pommierin matka luonnonmukaiseen tuotantoon alkoi vuonna 2009 ja siirtymäajan jälkeen vuonna 2014 talo sai luomusertifikaatin. Pommierin Chablis’t edustavat tyylipuhtaasti alueensa laatutuotantoa ja niissä on kalkkimaaperän tuottamaa mineraalisuutta ja osterimaisuutta, varsin runsaassa paketissa.

Talon tuotannossa on viinejä Petit-Chablis’n, Chablis’n ja Chablis Premier Cru-tarhojen alueilta. Rypäleiden poiminta tehdään Premier Cru-viinien osalta käsin ja käymisen jälkeen Premier Cru-viinit saavat kypsyä noin 18 kuukauden ajan eri ikäisissä tammitynnyreissä. Talon Petit Chablis ja Chablis-viinit käyvät ja kypsyvät terästankeissa, jotta niiden kirkas hedelmäisyys ja raikkaus korostuvat.


Näytä kaikki