Club Tresors de Champagne

Club Trésors de Champagne

Champagnen alueella Ranskassa on yli 19.000 viininviljelijää joista noin 5.000 tuottaa samppanjaa itsenäisesti. Isojen samppanjatalojen rinnalla on pienviljelijöitä ja perhetiloja, joista 12 päättivät yhdistyä vuonna 1971 järjestöksi nimeltä Club de Trésors de Champagne. Nykyisin Club de Trésors de Champagnen 24 jäsentä esittelevät parhaita vuosikertojaan korostaen ainutlaatuisia terroireja, tyylejä ja kykyjään tuottaa uniikkeja samppanjoita.  

Jotta viljelijä hyväksytään tähän järjestöön, hänen on oltava viininvalmistaja, joka kasvattaa ja hoitaa omia rypäleitään omalla maallaan, ja jolla on täysi määräysvalta niin viininviljelyssä kuin viininvalmistuksessa.

Jäsentilan cuvée voidaan luokitella ”Special Club Champagneksi” tiukan prosessin kautta. Sen on oltava valmistettu kyseisen vuosikerran rypäleistä jäsenen omilta viinitarhoilta, se on pullotettava ja kypsytettävä jäsenen omassa kellarissa. 

Samppanja käy läpi tiukan asiatuntijaryhmän maistelun, joka arvioi laatua, tasapainoa, tyyliä ja tärkeimpänä, terroirin tyylin korostumista. Ryhmä maistaa ensin edellisen sadon hiilihapottomia viinejä arvioidakseen, onko kyseinen vuosikerta tarpeeksi arvokas noustakseen Special Club -samppanjaksi. Jos raati on yksimielinen, viini esitetään vielä kahdelle sokkomaistatuspaneellile. Toinen maistatus tapahtuu aikaisintaan kolmen vuoden jälkeen. Näin jokainen Special Club Champagne edustaa tuottajansa ”Tête de cuvéeta”  eli parasta mahdollista samppanjaa.

Hyväksytyn Special Club cuvéen pullotus tehdään aina uniikkiin pullomalliin. Kaikki Club Trésors de Champagnen cuveet on pullotettu tähän erottuvaan ja yhtenäiseen leveäpohjaiseen vihreään lasipulloon, joissa on tyyliltään tunnistettava.

Meillä Bottlescoutsilla on ilo edustaa kahta Club Trésors de Champagnen jäsentilaa, Champagne Paul Baraa ja Champagne J.Lassallea, joista uusin Paul Baran Special Club 2016 on nyt saatavilla.

Voit tutustua heihin ja muihin jäsentiloihin järjestön oma sivuston kautta.


Näytä kaikki