Tenuta di Castellaro

Tenuta di Castellaro on ainutlaatuinen viinitila Sisilian pohjoispuolella sijaitsevalla pienellä Liparin saarella. Lipari on Liparisaarten suurin saari ja sijaitsee noin 30 kilometriä Sisilian rannikosta pohjoiseen. Liparin pinta-ala on 37,6 km² ja asukkaita on vajaat 13 000. Se on yksi seitsemästä Etnan ja Vesuviuksen välillä sijaitsevasta tuliperäisestä saaresta.

Tila perustettiin Bergamosta kotoisin olevien Massimo Lentschin and Stefania Frattolillon toimesta vuonna 2005. Tilan agronomi on Fruilin viinialueella kannuksensa ansainnut Alessandro Zanutta ja pääviinintekijänä toimii Emiliano Falsini, jonka työuraan on mahtunut mm. Robert Mondavin ja Villa Marian viinitalot sekä syvällinen perehtyminen luomutuotantoon.

Tenuta di Castellarolla on noin 20 hehtaaria tarhoja Liparin saarella ja tarhojen maaperä on puhtaasti vulkaanista, sisältäen mm. fosforia, kaliumia, rautaa, magnesiumia ja kalsiumia. Välimeren läheisyys antaa myös viineille tietyn ”suolaisuuden” vaikutelman. Lajikkeina viljellään paikallisia Malvasia delle Lipari ja Corinto Nero sekä Sisiliasta tuttuja Nero d’Avola, Carricante, Alicante and Moscato Bianco. Rypäleet ovat luomuviljeltyjä ja viinit tuotetaan tilan huippumodernissa viinikellarissa, jossa kaikki panostukset tähtäävät erinomaiseen laatuun. Tenuta di Castellaro on käytännössä Liparin saaren ainut merkittävä viinitalo ja sen viinit ovat äärimmäisen moniulotteisia ja upeita ja ne sopivat vegaaneille.

Näytetään kaikki 2 tulosta