Castellaro Bianco Pomice 2022

27,27 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Tenuta di Castellaron valkoinen lippulaiva. Lajikkeina ovat paikalliset Malvasia delle Lipari 60% ja Carricante 40%, jotka ovat kasvaneet saaren vulkaanisessa maaperässä aivan välimeren tuntumassa. Carricante lajikkeesta tehty viini sai kypsyä tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan ja se sekoitettiin  terästankeissa tehtyyn Malvasia delle Lipariin. Lopputuloksena on huikean aromaattinen, jäntevän mineraalinen, kuiva valkoviini, josta aistii vulkaanisen luonteen; aromeissa on ruutia, anista ja yrttisyyttä. Upea viini esimerkiksi grillatuille jättikatkaravuille tai paistetulle kuhalle haudutetun fenkolin kanssa. Viini on sertifioitua luomua ja sopii vegaaneille.

94/100p Falstaff

Tenuta di Castellaro on ainutlaatuinen viinitila Sisilian pohjoispuolella sijaitsevalla pienellä Liparin saarella. Lipari on Liparisaarten suurin saari ja sijaitsee noin 30 kilometriä Sisilian rannikosta pohjoiseen. Liparin pinta-ala on 37,6 km² ja asukkaita on vajaat 13 000. Se on yksi seitsemästä Etnan ja Vesuviuksen välillä sijaitsevasta tuliperäisestä saaresta.

Tila perustettiin Bergamosta kotoisin olevien Massimo Lentschin and Stefania Frattolillon toimesta vuonna 2005. Tilan agronomi on Fruilin viinialueella kannuksensa ansainnut Alessandro Zanutta ja pääviinintekijänä toimii Emiliano Falsini, jonka työuraan on mahtunut mm. Robert Mondavin ja Villa Marian viinitalot sekä syvällinen perehtyminen luomutuotantoon.

Tenuta di Castellarolla on noin 20 hehtaaria tarhoja Liparin saarella ja tarhojen maaperä on puhtaasti vulkaanista, sisältäen mm. fosforia, kaliumia, rautaa, magnesiumia ja kalsiumia. Välimeren läheisyys antaa myös viineille tietyn ”suolaisuuden” vaikutelman. Lajikkeina viljellään paikallisia Malvasia delle Lipari ja Corinto Nero sekä Sisiliasta tuttuja Nero d’Avola, Carricante, Alicante and Moscato Bianco. Rypäleet ovat luomuviljeltyjä ja viinit tuotetaan tilan huippumodernissa viinikellarissa, jossa kaikki panostukset tähtäävät erinomaiseen laatuun. Tenuta di Castellaro on käytännössä Liparin saaren ainut merkittävä viinitalo ja sen viinit ovat äärimmäisen moniulotteisia ja upeita ja ne sopivat vegaaneille.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Rypäleet

Carricante, Malvasia delle Lipari

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

13,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2163