Salwey Sieben Winter Grauburgunder-Chardonnay 2016

53,90 

Varastossa

Todellinen harvinaisuus Badenin Kaisterstuhlin alueelta. Rypäleet kerättiin Kirchbergin ja Steingrubenbergin tarhoilta syksyllä 2016 ja viini laitettiin isoon tynnyriin kypsymään. Kypsytystä jatkettiin 7 talven ajan ja viini pullotettiin huhtikuussa 2023. Viini on Grauburgunderin (80%) ja Chardonnayn (20%) sekoitus. Viinin tuoksu heijastaa kevyesti savuista, minttuista ja vulkaanista mineraalisuutta. Hieman ilmaa saadessaan tämä viileä savuisuus katoaa, ja tiivistynyt hedelmä tulee esiin; aprikoosia ja kvitteniä keltaisen omenan kera. Maussa on viinintekijä Konrad Salweyn tyylille tyypillinen jäntevä mineraalinen raikkaus. Loistava, enemmän kuin onnistunut koe tältä suurenmoiselta viinintekijältä! Nauti esimerkiksi voissa paistettujen kampasimpukoiden kanssa.

96/100p James Suckling

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma uniikki maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat osa muinoin sammunutta tulivuorta. Uniikin vulkaanisen maaperän ohella alue on Saksan aurinkoisin ja lämpimin, sallien myös hienojen punaviinien tuotannon. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä lännessä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. Salwey on alueen ikoni ja se on Badenin alueen ensimmäinen VDP-järjestön jäsen.

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, nykyään Konrad Salwey johtajanaan. Talo omistaa noin 23 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat Grosse Lage-tarhat Steingrubenberg, Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on ”always dry, always pinot”, viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris’ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn viinit ovat hyvin aristokraattisia ja gastonomisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen.  Valkoviinit saavat kypsyä jopa kolme vuotta sakan päällä isoissa tammitynnyreissä. Talo on konversiossa luomutuotantoon.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Chardonnay

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2016

Alkoholi %

13,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2165