Noita Space Echo Red 2020

17,91 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Noita Wineryn viinit ovat alkuviinejä. Ne tuotetaan käsityönä mahdollisimman luonnonmukaisesti ja ilman lisättyä hiivaa. Viinit ovat vegaaneille soveltuvia sekä luomua. Luonnonmukaisesti tuotetut ja tarkasti valikoidut rypäleet poimittiin käsin Itävallan Burgenlandissa syyskuun lopussa ja ne saapuivat Fiskariin lämpötilakontrolloiduissa rekoissa. Sekä Blaufränkisch, että Zweigelt rypäleet lajiteltiin, eroteltiin rangoista ja murskattiin. Rypäleet viettivät kuukauden kuorikontaktissa isossa neutraalissa tammitynnyrissä (foudre). Maseroinnin jälkeen rypälemassa puristettiin pienellä hydraulisella prässillä ja palautettiin tynnyriin. Spontaanikäymisen jälkeen viini siirrettiin terästankkiin lepäämään kuukaudeksi ennen pullotusta. Space Echo on ajan ja tilan kosminen ääni, joka kuvaa viinin syvyyttä, kerroksia ja monimuotoisuuta.

Viini on kevyehkö, notkean marjaisa ja helposti nautittava. Tuoksussa vallitsee mausteisuus ja maussa tuoreet marjat sekä kirsikka. Erinomaisen miellyttävä viini lipittelyyn, tapaksille tai mausteisille kasvisruuille.

Vuonna 2018 aloittanut Noita Winery jatkaa maailman metropoleista tuttua urbaanin viininvalmistuksen trendiä. Termi ”urban winery” viittaa viinintuottajiin, jotka rikkovat perinteisen viininvalmistuksen rajoja: hankkivat rypäleensä ulkopuolisilta tuottajilta, tekevät pieniä eriä käsityönä ja keskittyvät usein alkuviinien tuottamiseen. Tällaisia viininvalmistajia löytyy New Yorkin ja Lontoon kaltaisista metropoleista – ja Fiskarsista. Viinien valmistuksesta vastaa Englannista, Middlesborough’sta alkujaan kotoisin oleva muusikko, oluenpanija ja viinintekijä Simon McCabe. Noita Wineryn viinit ovat alkuviinejä. Ne tuotetaan käsityönä mahdollisimman luonnonmukaisesti. Viiniin ei lisätä esimerkiksi hiivaa, vaan käyminen tapahtuu rypäleen luonnollisen hiivan avulla. Luomurypäleet tulevat Burgenlandin alueelta Itävallasta sekä valikoiduilta viljelijöiltä Suomesta. Noita jakaa tilat pienpanimon ja -tislaamon kanssa Fiskarsin Vanhalla Veitsitehtaalla, ja kaikki toimivat yhdessä kiertotalouden periaatteella – viinin valmistuksesta jäljelle jääneet rypäleiden kuoret hyödynnetään oluen tuotannossa, jonka jälkeen niistä vielä tislataan väkevää alkoholia. Tämän jälkeen viimeiset rippeet päätyvät biokaasuksi. Noita Wineryn erikoisuuksiin kuuluvat mm. Ranskasta tilattu 4 000 litran tamminen foudre sekä Georgiasta hankitut kvevrit eli amforan malliset yli sata vuotta vanhat viiniastiat. Näitä hyödyntämällä Noidan viineihin saadaan omaperäisiä ja ainutlaatuisia makuvivahteita.

Tuotekoodi: 795322