Candialle Chianti Classico Riserva 2014

28,89 

Loppu varastosta

Candiallen upea, pitkään kypsytetty Riserva, 100% Sangiovese. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin noin neljän vuoden ajan käytetyissä tammitynnyreissä. Vuotuinen tuotanto on noin 5000 pulloa. Aromeissa nahkaa, kypsää kirsikkaa, luumua, balsamicoa ja minttuista yrttisyyttä. Maku on kehittynyt, moniulotteinen, mausteinen ja varsin silkkinen.  Viini on täydellisessä juomakunnossa juuri nyt. Loistava viini juustoille, sienirisotolle tai karitsankyljyksille valkosipulin ja timjamin kanssa.

91/100p Vinous: The 2014 Chianti Classico Riserva is laced with hints of cedar, tobacco and dried leaves. There is good depth and density in the glass but also a bit more oak influence than seen in more recent vintages. Even so, the Riserva is a fine effort in a challenging year.

Suomalais-saksalaisen pariskunnan, Jarkko ja Josephin Peräsen vuonna 2002 perustama tila Candialle tuottaa huippulaadukkaita viinejä Chianti Classicon alueella, Panzanon kylässä. Candiallella on noin 11 hehtaaria tarhoja ja niitä viljellään sertifioiduin luomumenetelmin. Panzanon amfiteatterimainen rinne tunnetaan nimellä Conca d’Oro sitä pidetään yhtenä Chianti Classicon viinialueen parhaista kasvualueista huippuviinien tuotannolle. Alueen kalkkipitoinen maaperä ja mikroilmasto tuottaa tyylillisesti eleganttia, kypsän kirsikkaista Sangioveseä, jossa on myös jäntevyyttä, herkullista tiukkuutta ja maun pituutta. Candiallen viinit ovat aivan upeita ja pidämmekin taloa täyden viiden tähden tuottajana!

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Sangiovese

Vuosikerta

2014

Alkoholi %

14%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1682