Bourgogne

Bourgogne eli Burgundi on kuuluisa viinialue Ranskassa, joka tunnetaan maailmanluokan viineistään ja upeista maisemistaan. Sijaiten itäisessä Ranskassa, Bourgogne on jaettu useisiin alueisiin, kuten Côte d’Or, Côte de Nuits ja Côte de Beaune, joilla jokaisella on oma ainutlaatuinen ilmastonsa, maaperänsä ja viinintuotantomallinsa.

Bourgognen viinit ovat pääosin valkoisia Chardonnay-rypälelajikkeesta valmistettuja sekä punaisia Pinot Noir -rypäleistä valmistettuja. Alueen viinit ovat tunnettuja hienostuneisuudestaan, monimutkaisuudestaan ja kyvystään heijastaa paikallisen maaperän ja ilmaston ominaispiirteitä.

Bourgognen punaviinit tarjoavat hienostuneita makuja punaisista marjoista, mausteista ja maanläheisistä vivahteista, kun taas valkoviinit ovat usein raikkaita, kermaisia ja kerroksellisia, joissa on tyylikkäitä hedelmäisiä ja pähkinäisiä piirteitä.

Bourgognen on myös tunnettu Grand Cru- ja Premier Cru -viinitaloistaan, jotka edustavat huippuluokan viinituotantoa ja ovat maailmankuuluja laadustaan ja arvostuksestaan viinimaailmassa

Näytetään kaikki 16 tulosta