Broccardo – Bottlescoutsin klassikkotalo Barolosta

Broccardon pienehkö Barolo-talo on ollut verkkokaupan valikoimissa jo sen alusta lähtien, lähes kymmenen vuoden ajan. Klassikon aseman saavuttaa vain hyvällä laadulla, palvelulla ja Broccardon tapauksessa etenkin erinomaisella hinta-laatusuhteella. Talon kippari Laura Broccardo (kts kuva alla) on kehittänyt talon toimintaa vahvasti mutta kärsivällisesti ja keskittyen vakaaseen laatutoimintaan. Talo ei ole tunnettuudeltaan Barolon komeimpia mutta sen viinit saavat järjestäen hyviä arvioita lehdistöltä ja jopa talon edullisimmat viinit ovat poikkeuksellisen hyvin tehtyjä, esimerkkinä vaalea Langhe Arneis ja Barbera d’Alba La Martina. Viinit ovat klassisia tyyliltään ja niissä on aina miellyttävää nautittavuutta. Jopa talon tarha-Barolot ovat juotavissa ilman kymmeniä vuosia vaativaa kypsytystä. Laura Broccardo on ihmisenä lämmin ja vieraanvarainen ja kannattaa sopia visiitti maistelemaan jos matka suuntautuu kohti Baroloa ja Monforte d’Alban kylää.

Talo omistaa noin 13 hehtaaria viinitarhoja Monforten, Barolon ja Novellon kylien alueella Barolon viinialueen eteläosassa. Talon lippulaivoja ovat single vineyard-tarhaviinit Barolo Ravera (Novellosta), Barolo Paiagallo (Barolosta) sekä Barolo San Pietro (Monfortesta).
Broccardon historia alkoi 70-luvulla, jolloin nykyisten vetäjien isovanhemmat aloittivat viljelyn Barolon alueen eteläosassa. Alkuun rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle mutta 90-luvun alussa talo aloitti omien viinien pullottamisen ja myynnin. Vuonna 2009 Broccardo aloitti vientitoiminnan.


Näytä kaikki