Côte-Rôtie La Landonne 2012, Guigal

289,37 

Varastossa

100% Syrah La Landonne-tarhalta, Côte-Rotien Côte Brune-osasta. Noin 2,2 hehtaarin kokoinen tarha istutettiin tammikuussa 1975 ja sen ensimmäinen vuosikerta oli 1978. Tarhan maaperä sisältää mangaani- ja rautaoksidipitoista liuskekiveä ja kalkkikivistä savea. Tyyliltään tarha tuottaa intensiivisen maskuliinista Syrah-viiniä, jota voi kellaroida pitkään. Philippe Guigal on verrannut tarhan viiniä Bordeauxin Pauillacin kyläkunnan voimakkaisiin ja ryhdikkäisiin huippuviineihin. Tämä vertaus on todella osuva.

100/100p Wine Advocate:The utterly perfect 2012 Côte Rôtie La Landonne is the star of three single vineyards in 2012. Possessing an off-the-charts sexiness in its layered, concentrated and full-bodied style, it has a wealth of fruit, ripe tannin, a stacked mid-palate and pedal-to-the-metal notes of black fruits, scorched earth, caramelized meats and crushed rocks. While this cuvée normally needs a decade to become drinkable, there’s a sweetness of fruit here that allows it to offer incredible pleasure even today. Nevertheless, give bottles 5-6 years and enjoy over the following three decades.

Maineikas Guigalin viinitalo aloitti taipaleensa vuonna 1946 Etienne Guigalin toimesta. Vuonna 1961 vastuun otti Marcel Guigal, jonka poika Philippe on nykyään talon operatiivisena vetäjänä. Aikoinaan pienestä aloittanut artesaanitalo on kasvanut Rhônen merkittävimpien tuottajien joukkoon ja sen tarhaviinit Côte-Rôtien ja Hermitagen kukkuloilta ovat legendaarisessa maineessa. Talon kuuluisimmat tarhat ovat Côte-Rôtien trio; La Landonne, la Mouline ja La Turque. Nämä arvoviinit ovat saaneet kriitikoilta jopa 100 pisteen arvioita. Vuonna 1995 Guigal osti historiallisen Château d’Ampuis’n linnan, jota sittemmin remontoitiin 11 vuoden ajan nykyiseen loistoonsa. Guigal on myös vuosien varrella ostanut useita Rhônen viinitaloja kasvattaakseen yritystään vauhdilla.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Food

Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2012

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 9513710