Weingut Peter Jakob Kühn

Yli 230 vuotta ja yli 10 sukupolvea Rieslingiä samalta perheeltä

Rheingaussa, Oestrichin kylässä, jo yli kymmenen sukupolvea samalla perheellä ollut Weingut Peter Jakob Kühnin on noussut eliitti-tuottajien joukkoon Saksassa. Nykyiset omistajat Peter Jakob, vaimonsa Angela ja poikansa Peter Bernhard siirtyivät vuonna 2004 kokonaan sertifioituun biodynaamiseen tuotantoon. Heille biodynaaminen viljely merkitsee ennen kaikkea lisääntynyttä huomiota viinitarhojen, sen köynnösten ja niitä ympäröivien maaperän, ympäristön ja luonnon yhteyttä toisiinsa. Maaperän biologinen monimuotoisuus, fylliittiliuskekiveä ja Taunus- kvartsiittia, on olennainen perusta terveille, aromaattisille rypäleille, joita kasvatetaan yhteensä 21 hehtaarin viinitarhoilla. Luonnollisesti päärypäleenä on Riesling, mutta pienenä joskin tärkeänä kasvatetaan myös Pinot Noiria.

Viinit kypsyvät ajallaan

Käsinpoimittujen rypäleiden ja useiden tuntien äärimmäisen hellävaraisen puristuksen jälkeen viinin annetaan kehittyä kellarissa luonnollisesti tarkasti huolehtien ja huomioiden sen eri vaiheet. Tarvittaessa käymiseen puututaan perinteisillä käsityömenetelmillä mutta täysin ilman käsiteltyjä viljelyhiivoja tai muita ylimääräisiä aineita.

Tämän vuoksi viinit ovat manipuloimattomia, eloisia viinejä, joiden luonne korostuu kasvupaikastaan, ja ovat originelleja. Viinit vanhenevat kauniisti ja siksi Peter Jakob Kühnin viinitalo antaa tyypillisen saksalaisten nuorena myytävän viinin sijasta enemmän aikaa viineilleen löytää tasapaino ja karaktääri huippuviininä; jopa 3 vuotta myöhemmin kuin mitä alueella normaalisti tehtäisiin.

Bottlescouts edustaa valikoimissaan talon Grosse Lage tarhaviinejä ja eniten tuotettua Jacobus Rieslingiä. Lisäksi on saatavilla samppanjatasoinen kuohuviini 100% Pinot Noir rypäleestä.


Näytä kaikki