Valpolicella Brigaldara 2022

17,91 

Varastossa

Keskitäyteläinen, silkkinen, kypsän punamarjaisa klassikko punaviini Valpolicellan alueelta. Aromeissa löytyy kypsää kirsikkaa, vadelmaa ja kevyttä yrttisyyttä. Maku on notkea, kulauteltava, elegantti. Täydellinen viini keveämmille liharuuille, kanalle, pitsalle, risotoille tai leikkeleille.

90/100p Vinous

Brigaldaran tilan (Villa) historia tunnetaan aina 1260-luvulta asti ja sen on ollut historiansa aikana monien eri aatelisperheiden hallussa. Vuonna 1929 Renzo Cesari osti tilan perheelleen ja siitä lähtien Cesarin suku on kehittänyt tätä maineikasta ja merkittävää tilaa. 70-luvulle asti tila kasvatti rypäleiden ohella viljaa ja hedelmiä mutta hiljalleen fokus alkoi siirtyä lähes pelkästään viinintuotantoon. Vuonna 1979 Stefano Cesari pullotti ensimmäiset Brigaldaran tilan nimeä kantavat pullot ja nykyään Stefanon pojat Lamberto ja Antonio jatkavat laadukasta työtä isänsä jalanjäljissä.
Brigaldaralla on yhteensä 50 hehtaaria viinitarhoja Maranon laaksossa (Valpolicella Classicon alue) sekä idemmässä, Grezzanan kylän rinteillä. Talolla on kaksi maineikasta single vineyard-tarhaa; Case Vecie ja Cavolo, molemmat Grezzanan kylän itäpuolen rinteillä. Brigaldara on ehdottomasti yksi Valpolicellan parhaista tuottajista, jonka viinit tasapainottelevat perinteisen ja modernin tyylin välissä. Viinien ohella Brigaldara tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä ja kesätryffeleitä.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Corvina, Rondinella

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Pizza ja pasta

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK112680C