Monthélie Rouge 1er Cru Les Duresses 2018, Comtes Lafon

73,80 

Loppu varastosta

Monthélien pieni kylä sijaitsee Meursaultin ja Volnayn välissä, hieman rinnettä ylöspäin. Les Duresses on kylän parhaita tarhoja ja se sijaitsee kylän länsipuoleisella rinteellä. Domaine des Comtes Lafonilla on tarhalla 1,06 hehtaarin palsta, jonka vanhimmat köynnökset istutettiin vuonna 1975.

88-91/100p Burghound.com: A ripe, fresh and attractively spicy nose reflects a variety of both red and dark pinot fruit nuances. The nicely voluminous and textured middle weight flavors possess a lovely sense of verve before terminating in a mildly rustic, indeed even robust, finish. I suspect that this will round into shape relatively quickly.

Yli sata vuotta vanha Domaine des Comtes Lafon viinitalo sai alkunsa Jules Lafonin mentyä naimisiin Marie Bochin kanssa vuonna 1894. Bochin suku oli toiminut viinikauppiaina ja heidän perintönään Marien ja Julesin haltuun jäi palstoja useilta arvostetuilta viinitarhoilta, kuten Volnay Santenots-du-Milieu ja Meursault Clos de la Barre. Julesin onnistui myös hankkia haltuunsa lisää huippupalstoja. Talon johdossa on nykyään Dominique Lafon, Julesin suora perillinen neljännessä polvessa, jonka tinkimätön laaduntavoittelu on vain vankistanut talon asemaa yhtenä Meursault’n laadukkaimpana tuottajana. Viinejä tuotetaan vain talon omistuksessa olevilta ja heidän itse hoitamiltaan tarhoilta. Nykyään talon omistuksessa on 16,40 tarhahehtaaria neljän kylän alueella (Volnay, Meursault, Chassagne-Montrachet ja Monthélie). Yhteensä tuotannossa on 15 eri viiniä, joista arvostetuimpia ovat mm. Meursault 1er Cru’t Genevrières, Perrières ja Charmes sekä sokerina pohjalla Grand Cru Montrachet. Täysin biodynaamiseen toimintaan on siirrytty sadonkorjuun jälkeen vuonna 1998.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Pinot Noir

Food

Ankka ja riistalinnut

Vuosikerta

2018

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1723