Côte-Rôtie La Turque 2011, Guigal

269,01 

Varastossa

93% Syrah, 7% Viognier. Noin 1 hehtaarin kokoinen La Turque tarha sijaitsee Côte Brune-osassa Côte-Rôtien aluetta. Tarhan maaperä sisältää graniittia, rautaoksiidipitoista liuskekiveä, piikiveä ja kalkkipitoista savea. Tarha tuottaa luonteeltaan viiniä, joka asettuu tasapainoisesti La Moulinen ja La Landonnen väliin. Viinin tasapainoinen maku ja mineraalinen jäntevyys ovat omaa luokkaansa. Viinin ensimmäinen vuosikerta oli 1985 ja köynnösten keski-ikä on yli 35 vuotta. La Turque on ns. Monopole, eli Guigal omistaa tarhan kokonaisuudessaan.

97/100p Wine Advocate: The 2011 Cote Rotie la Turque is about as seamless and sexy as wine gets, and this cuvee continues to put on weight and richness with every passing year. Offering a monstrous nose of Asian spices, kirsch liqueur, blackcurrants, pepper and smoked meats, this full-bodied Cote Rotie has layers of sweet tannin, no hard edges and a killer finish. It´s already hard to resist today, but has three decades of prime drinking to go.

Maineikas Guigalin viinitalo aloitti taipaleensa vuonna 1946 Etienne Guigalin toimesta. Vuonna 1961 vastuun otti Marcel Guigal, jonka poika Philippe on nykyään talon operatiivisena vetäjänä. Aikoinaan pienestä aloittanut artesaanitalo on kasvanut Rhônen merkittävimpien tuottajien joukkoon ja sen tarhaviinit Côte-Rôtien ja Hermitagen kukkuloilta ovat legendaarisessa maineessa. Talon kuuluisimmat tarhat ovat Côte-Rôtien trio; La Landonne, la Mouline ja La Turque. Nämä arvoviinit ovat saaneet kriitikoilta jopa 100 pisteen arvioita. Vuonna 1995 Guigal osti historiallisen Château d’Ampuis’n linnan, jota sittemmin remontoitiin 11 vuoden ajan nykyiseen loistoonsa. Guigal on myös vuosien varrella ostanut useita Rhônen viinitaloja kasvattaakseen yritystään vauhdilla.

Tuotekategoria

,

Vuosikerta

2011

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 9513785