Ägräs Hoppy Vodka

24,50 

Varastossa

Ägräs Hoppy Vodka on Fiskarsin vanhalla veitsitehtaalla valmistuva kiertotalousperiaatteen herkullinen ilmentymä. Suomenlinnan Panimon hehkutetun* Horn IPAn tuotannossa käytetyt kuivahumalat on hyödynnetty oluenpanemisen jälkeen tislaamon puolella, ja lopputuloksena on oivallinen, moderni vodka, jonka tuoksussa upea ipamaisuus maistuu pienpanimo-oluiden ystäville.
Tarjoa Ägräs Hoppy Vodka hyvin viilennettynä aterian yhteydessä snapsina tai valmista elegantti klassikkococktail, vodka martini.

Kotimainen pientislaamo, Ägräs Distillery, kuulostaa ehkä hieman vaikealta, mutta nimenä Ägräs on supisuomalainen. Ägräs (tai Äkräs, Äyräs, Egres, kuten vanhoissa teksteissä mainitaan), tunnetaan suomalaisessa kansanperinteessä kasvillisuuden ja sadon jumalana tai haltijana. Muuan vaikuttaja 1500-luvulta, Mikael Agricola, mainitsi tämän jo listassaan suomalaisista muinaisjumalista. Nimi onkin vuonna 2016 perustetulle tislaamolle luonnollinen, sillä valmistuksessa käytetään paikallisia, käsin kerättyjä, villiyrttejä. Tislaamo sijaitsee Fiskarsin vanhassa ruukkikylässä, saman katon alla Fiskarsin Panimon ja Noita Wineryn kanssa.

Tuoteperheeseen kuuluu vodkaa, giniä, viskiä, akvaviittia sekä lonkeroita.

Tuotekategoria

,

Maa

Alkoholi %

38,4%VOL

Pullokoko

0.5L

Tuotekoodi: 796057