Laura Catena – Argentiinan parhaiden viinien tekijä

Vuonna 1967 syntynyt Laura Catena on karismaattinen ja vahvatahtoinen nainen, jonka opintopolku ja työura ovat olleet kiehtovia ja monipuolisia. Legendaarisen viinintekijän, Nicolás Catena Zapatan tyttärenä viiniuraan keskittyminen olisi ollut luonnollinen valinta, mutta Laura valitsi alkuun toisin. Opinnot veivät hänet ensin opiskelemaan biologiaa Harvardiin ja myöhemmin lääketiedettä Stanfordin yliopistoon, josta hän valmistui lääketieteen tohtoriksi. Isänsä avuksi suvun viinitilalle Laura palasi vuonna 1995 ja hän on nykyään Catena Zapata -talon energinen johtaja. Laura jakaa aikaansa Argentiinan Mendozan ja Kalifornian välillä tehden edelleen myös osa-aikaista lääkärintyötä San Franciscossa.

Laura on Catena Zapatan johtajana edistänyt viinitalonsa ja koko Argentiinan mainetta hienojen viinien tuottajina. Talon palstaviinit Adrianna-tarhalta Gualtallaryn alueelta (Mendozan Uco Valleysta lähes 1500 metrin korkeudelta) ovat herättäneet viinintuntijoiden huomion ja talo on noussut maailman todellisten huipputuottajien valikoituun joukkoon. Laura Catenan intohimona on näyttää, että Mendozan parhaat tarhat voivat tuottaa maailmanluokan terroir-viinejä, joiden paikka on hienoimmissa ruokapöydissä ja harrastajien kellareissa.

Catena Zapatan viinitalon luotsaamisen ja lääkärintyönsä ohella Lauran aikaa vievät hänen oma Luca Wines -viinitalonsa Mendozan alueella sekä Catena Institute of Wine, jonka tieteellinen lähestyminen viininviljelyyn ja Malbec-lajikkeeseen pyrkii nostamaan Argentiinan viinit maailman parhaiden viinien joukkoon.

Drinks Business-julkaisu palkitsi hänet ”Woman of the Year 2022” -tittelillä ja saksalainen viinijulkaisu Meininger myönsi hänelle ”Outstanding Achievement Award 2023” -palkinnon. Lauralle on myös myönnetty ”Old Vine Hero Award” työstään vanhojen Malbec-köynnösten vaalimiseksi.

Catena Zapata-viinitalo palkittiin maailman toiseksi arvostetuimmaksi ja Etelä-Amerikan arvostetuimmaksi viinibrändiksi 2023, Drinks International -julkaisun toimesta. Tilan osalta myös tunnustus ”World´s best vineyards 2023” osoittaa kuinka intohimosta, asiantuntemuksesta ja tinkimättömästä työnteosta saavutetaan jotain uniikkia.

Bottlescoutsilla on ilo ja kunnia jaella Catena Zapatan huikeita viinejä laatutietoisille viininystäville Suomeen.


Näytä kaikki