Château La Nerthe – Châteauneuf-du-Pape

Historiallinen viinitila Etelä-Rhonessa

Château La Nerthe on legendaarinen viinitila Rhônessa, Châteauneuf-du-Papen alueen ytimessä. Tilan tarina alkoi jo 1500-luvulla, kun Tulle de Villefranchen suku osti tilan ja sen rakennukset. Vuonna 1736 tila sai sen nykyisen linnansa, joka on alueen ainoa todellinen Château. Château La Nerthe oli tiettävästi ensimmäinen alueen tila, joka aloitti omien viiniensä pullottamisen ja vientitoiminnan ja sen tuottamat viinit ovat äärimmäisen tyylikkäitä ja aristokraattisia onnistuen hienosti välttämään lämpimän välimerelliselle Etelä-Rhônelle joskus hieman hillomaisen tyylin.

Luomuviinejä jo kohta 25 vuotta

Tilan tarhoilla, joita on 92 hehtaaria, viljelllään 13 eri lajiketta ja tarhojen maaperät vaihtelevat hiekkaisesta savimaasta perinteisiin alueen pyöreisiin kiviin (galets roulés). Tilan tarhat on kokonaan luomutuotettuja vuodesta 1998 alkaen.

La Nerthen viinit ovat jänteviä, silkkisiä ja hallittuja ja voimme varauksetta suositella niitä kaikille laatuviinien ystäville! Näitä voi kellaroida pitkään mutta niiden silkkinen luonne sallii nautiskelun vaikka heti.


Näytä kaikki