La Bodegaza Garnacha en Secano 2021

21,95 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Yli 50-vuotiaiden Garnacha-köynnösten ilmentymä; metsämansikkaa, kirsikkaa ja kuivayrttien aromien kanssa heijastavat alueen luonnetta. Punaviini viettää 8-10 kuukautta 600 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä, antaen sille rakennetta ja hienovaraisen paahteisen luonteen. Tanniinit ovat erittäin silkkiset ja viinin eleganssi on lämpimälle tuotantoalueelleen poikkeuksellista. 2020-vuosikerta sai Decanter Magazineltä 93/100p!

Perheyhtiö Viños Lopez perustettiin vuonna 1970 ja sen kellarit sijaitsevat Épilan kylässä lähellä Zaragozan kaupunkia Jalón-joen tuntumassa. Vinos Lópezin viinitila yhdistää perinteen ja innovaation luodakseen poikkeuksellisia luomuviinejä.

Viinialueen nimi on Valdejalón IGP ja sen sijainti on sisämaassa noin 100 km Riojasta kaakkoon, Aragonian itsehallintoalueella. Talon sertifioidusti luomuviljellyt viinitarhat (60 hehtaaria) sijaitsevat noin 500-600 metrin korkeudella merenpinnasta ja suuri osa köynnöksistä on yli 50-vuotiaita. Keinokastelua ei tehdä ja maaperä on kivistä, kuivaa, kalkki- ja savimaata sekä paikoitellen liuskekiveä. Garnacha on alueen ehdottomasti tärkein rypälelajike ja Viños Lopez tuottaa vuodessa noin 200 000 litraa erinomaisia viinejä, joissa eleganssi ja hedelmäisyys ovat isossa roolissa. Viinit valmistetaan epoksilla päällystetyissä betonisäiliöissä ja ruostumattomassa teräksessä, ja lämpötilan tasaisuus varmistetaan maanalaisissa säiliöissä. Jokainen vaihe käymisestä suodatukseen tehdään tarkasti, yhdistäen modernit tekniikat käsityöperinteisiin laadun ja aitouden takaamiseksi.

Talon johtaja ja viinintekijä Mario Lopez on Garnacha-lajikkeen huippuosaaja, jonka lahjakkuutta on hyödynnetty myös muissa espanjalaisissa huipputaloissa (mm. Bodegas Frontonio).

Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Garnacha

Food

Ankka ja riistalinnut, Juustot, Kana ja vaaleat liharuuat

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13,50

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2225