Gavi del Comune di Gavi 2021, Olim Bauda

20,67 

Varastossa

Erittäin hyvä piemontelainen valkoviini paikallisesta Cortese-lajikkeesta. Rypäleet on kerätty Gavin alueelta köynnöksistä, jotka kasvavat noin 300 metrin korkeudella merenpinnasta, kalkkikivisessä maaperässä. Käyminen ja kypsytys on tehty terästankeissa puhtaan aromikkuuden varjelemiseksi. Tämä on raikkaan hedelmäinen, laadukas ja hieman mausteinen valkoviini, jossa aromeissa on runsaasti sitrusta ja mietoa yrttisyyttä.

Gianni Bertolino: ”In my opinion, Cortese is one of Piedmont’s best white wines. In the past, people used to say that this was a place for reds… I’m sorry, but I don’t agree! Whites can reach levels of excellence too. Try opening a bottle after three or four years and you’ll be surprised… A dry white wine with citrus notes, hawthorn and aromatic herbs. My favourite with asparagus risotto”

90/100p Falstaff

Olim Bauda on 1960 luvulla Bertolinon perheen omistukseen siirtynyt historiallinen viinitalo Nizza Monferraton kylän pohjoispuolella, Astin provinssissa Piemontessa. Nykyiset vetäjät, sisarukset Dino, Diana ja Gianni Bertolino ottivat haltunsa tilan vuonna 1998. Tätä edelsi noin viidentoista vuoden jakso, jolloin tilan rypäleet myytiin muille viinitaloille. Sisarukset ovat nostaneet tilan Piemonten huippujen joukkoon ja talon Barberat saavat järjestäen ylistäviä arvioita italialaiselta ja kansainväliseltä viinilehdistöltä. Talolla on nykyään omistuksessaan noin 30 hehtaaria viinitarhoja ja tuotannon fokus on Barbera-punaviinien ohella valkoisissa Gavi-viineissä ja makeissa Moscato d’Asteissa. Talon tyyli on hyvin aito, tyylikäs ja vakuuttava. Yhdistettynä kauniisiin etiketteihin Olim Bauda tarjoaa harvinaisen vakuuttavaa huippulaatua.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Rypäleet

Cortese

Food

Lipittely ja napostelu

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1781