Barolo Paiagallo 2019

50,17 

Varastossa

Paiagallon tarha sijaitsee Barolon kylän tuntumassa Barolon viinialueella ja sen maaperä on kalkkipitoista savea. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 24 kuukauden ajan ranskalaisissa ja slavonialaisissa tammitynnyrissä. 2019 on upea, uusi vuosikerta jossa rypäleiden hyvä kypsyys yhdistyy jäntevään raikkauteen ja maun pituuteen. Tämä on verraten nuorena nautittava mutta sitä voi kypstyttää hyvässä kellarissa, jopa kymmeniä vuosia. Nauti esim paikallisen Tajarin pastan ja riistaragun kanssa.

92/100p James Suckling

Broccardo on pienehkö perheyhtiö Monforte d’Alban kylässä Barolon viinialueen eteläosassa. Talo omistaa noin 13 hehtaaria viinitarhoja Monforten, Barolon ja Novellon kylien alueella. Tuotannossa on alueen klassisia viinejä ja talon lippulaivoja ovat single vineyard-tarhaviinit Barolo Ravera (Novellosta), Barolo Paiagallo (Barolosta) sekä Barolo San Pietro (Monfortesta).
Broccardon historia alkoi 70-luvulla, jolloin nykyisten vetäjien isovanhemmat aloittivat viljelyn Barolon alueen eteläosassa. Alkuun rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle mutta 90-luvun alussa talo aloitti omien viinien pullottamisen ja myynnin. Vuonna 2009 Broccardo aloitti vientitoiminnan. Broccardo on tyypillinen italialainen perheyhtiö. Talon palveluksessa on isä Renato, äiti Angela Maria sekä sisarukset Federica, Filippo ja Laura, joka vastaa talon kasvavasta vientitoiminnasta. Broccardo tuottaa klassista, nautittavaa tyyliä ja sen hintataso on erinomaisen maltillista korkeaan laatuun nähden.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Food

Sieniruuat, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

14,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK110917B