Barolo Riserva San Pietro 2016

46,90 

Varastossa

Pitkään tynnyrikypsytetty, yhden tarhan Barolo, Monforte d´Alban kylästä. San Pietron tarha sijaitsee lähellä Barolon kylää ja sen maaperä on kalkkipitoista savea. Tarha viettää etelään ja lounaaseen. Punaviiniä kypsytettiin 44 kuukauden ajan isoissa tammitynnyreissä (slavonialaista ja ranskalaista tammea). Tämä on syvä, mausteinen, voimakas, huippuvuoden 2016 Barolo, jonka tanniinit ovat kuitenkin jo hieman pehmenneet. Aromeissa tummaa luumuisuutta, pippuria, viikunaa ja balsamicoa. Upea viinit voimakkaalle riistaruualle tai koville juustoille. Herkkua myös tryffeliruokien kanssa.

93/100p James Suckling

Broccardo on pienehkö perheyhtiö Monforte d’Alban kylässä Barolon viinialueen eteläosassa. Talo omistaa noin 13 hehtaaria viinitarhoja Monforten, Barolon ja Novellon kylien alueella. Tuotannossa on alueen klassisia viinejä ja talon lippulaivoja ovat single vineyard-tarhaviinit Barolo Ravera (Novellosta), Barolo Paiagallo (Barolosta) sekä Barolo San Pietro (Monfortesta).
Broccardon historia alkoi 70-luvulla, jolloin nykyisten vetäjien isovanhemmat aloittivat viljelyn Barolon alueen eteläosassa. Alkuun rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle mutta 90-luvun alussa talo aloitti omien viinien pullottamisen ja myynnin. Vuonna 2009 Broccardo aloitti vientitoiminnan. Broccardo on tyypillinen italialainen perheyhtiö. Talon palveluksessa on isä Renato, äiti Angela Maria sekä sisarukset Federica, Filippo ja Laura, joka vastaa talon kasvavasta vientitoiminnasta. Broccardo tuottaa klassista, nautittavaa tyyliä ja sen hintataso on erinomaisen maltillista korkeaan laatuun nähden.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Nebbiolo

Food

Juustot, Sieniruuat, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2016

Alkoholi %

14,5%

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2164