Weissburgunder Vom Kalk 2021, Jülg

14,89 

Loppu varastosta

Kristallinkirkas, raikas, puhdaspiirteisen rypäletyypillinen Weissburgunder (Pinot Blanc) Pfalzin alueelta. Aromeissa on sitrusta, kukkaisuutta, keltaista luumuisuutta. Raikas, tasapainoinen ja kuiva. Runsasta hedelmäisyyttä ja tasapainoa antamassa on 5 g/l jäännössokeria. Rypäleet on kerätty tuottajan tarhoilta sekä Ranskan Alsacesta että Saksan Pfalzista (50/50). Käyminen ja puolen vuoden kypsytys on tehty terästankeissa ja isoissa tammiasioissa. Upea valkoviini vaalealihaisille kaloille, raikkaille äyriäisille ja kasviksille, esim parsalle.

Weingut Jülg sijaitsee Schweigenin kylässä, Pfalzin viinialueen eteläosassa, aivan Ranskan rajassa kiinni. Rajan toisella puolella on Wissembourgin kylä, joka kuuluu Ranskan Alsacen alueeseen. Jülgin talolla on omistuksessa noin 18 hehtaaria viinitarhoja, joista noin 70% tuottaa vaaleita rypäleitä. Noin 40% tarhoista sijaitsee Wissembourgn kylän rinteillä Ranskan puolella. Weingut Jülg perustettiin vuonna 1961 Oskar Jülgin toimesta. Oskarin poika Werner kehitti tilaa laadullisesti korkeampaan suuntaan ja sitä työtä jatkaa hänen poikansa Johannes. Wernerin vaimo Karin luotsaa tilalla olevaa ravintolaa, joka tunnetaan erittäin laadukkaista perinneruuistaan.
Johannes otti vetovastuun tilasta vuonna 2010. Sitä ennen hän ehti kartuttaa kokemusta monilla huipputiloilla Saksassa ja Ranskassa. Näitä ovat mm. Emrich Schönleber, Clemens Busch, Jean Stodden ja Domaine des Lambrays Ranskan Bourgognessa. Saksalaisilla viinitarhureilla on yhteensä noin 160 hehtaaria tarhoja Ranskan puolella ja heillä on lupa käyttää ja myydä näiden tarhojen rypäleitä saksalaisina. Viinitarhojen tarkempia nimiä ei rajan ylittävien viinien etiketeissä saa käyttää.

Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Pinot Blanc

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1931