Valpolicella Superiore Ripasso 2021

24,70 

Varastossa

Upea, aristokraattinen Ripasso! Täyteläinen, mausteinen, silkkinen ja pitkä punaviini. Aromeissa löytyy tummaa, kypsää kirsikkaisuutta, viikunaa, hieman tupakkaa ja marsipaania. Brigaldaran viinitalo on Valpolicellan alueen ehdottomia tähtiä ja sen viinien tyyli on tasapainoinen ja kaunis, välttäen alueen joidenkin tuottajien liiallisen  hillomaisuuden. Tämä on Ripasso klassikoiden ystäville. Täydellinen viini paahdetulle ankanrinnalle, karitsankyljyksille, sieni/tryffeliruuille ja vahvoille juustoille.

Brigaldaran tilan (Villa) historia tunnetaan aina 1260-luvulta asti ja sen on ollut historiansa aikana monien eri aatelisperheiden hallussa. Vuonna 1929 Renzo Cesari osti tilan perheelleen ja siitä lähtien Cesarin suku on kehittänyt tätä maineikasta ja merkittävää tilaa. 70-luvulle asti tila kasvatti rypäleiden ohella viljaa ja hedelmiä mutta hiljalleen fokus alkoi siirtyä lähes pelkästään viinintuotantoon. Vuonna 1979 Stefano Cesari pullotti ensimmäiset Brigaldaran tilan nimeä kantavat pullot ja nykyään Stefanon pojat Lamberto ja Antonio jatkavat laadukasta työtä isänsä jalanjäljissä.
Brigaldaralla on yhteensä 50 hehtaaria viinitarhoja Maranon laaksossa (Valpolicella Classicon alue) sekä idemmässä, Grezzanan kylän rinteillä. Talolla on kaksi maineikasta single vineyard-tarhaa; Case Vecie ja Cavolo, molemmat Grezzanan kylän itäpuolen rinteillä. Brigaldara on ehdottomasti yksi Valpolicellan parhaista tuottajista, jonka viinit tasapainottelevat perinteisen ja modernin tyylin välissä. Viinien ohella Brigaldara tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä ja kesätryffeleitä.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Corvina, Rondinella

Food

Ankka ja riistalinnut, Juustot, Lipittely ja napostelu

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

14,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: VK112681D