Langhe Rosato 2022

17,97 

Loppu varastosta

Erittäin raikas ja elegantti rosee Barolon alueelta Piemontesta. Lajikkeina ovat Nebbiolo ja Barbera 50/50. Väri on vaalean läpikuultava, kaunis. Tuoksu on hyvin raikas, hedelmäinen; persikkaa, sitrusta ja hentoa yrttisyyttä. Maku on kuiva, kevyehkö, hyvin raikas ja hieman ”suolaisen” mineraalinen. Täydellinen ruokaviini raikkaille kala- ja äyriäisruuille ja kasvisruuille. Kokeile esimerkiksi Nizzan salaatin kanssa.

Broccardo on pienehkö perheyhtiö Monforte d’Alban kylässä Barolon viinialueen eteläosassa. Talo omistaa noin 13 hehtaaria viinitarhoja Monforten, Barolon ja Novellon kylien alueella. Tuotannossa on alueen klassisia viinejä ja talon lippulaivoja ovat single vineyard-tarhaviinit Barolo Ravera (Novellosta), Barolo Paiagallo (Barolosta) sekä Barolo San Pietro (Monfortesta).
Broccardon historia alkoi 70-luvulla, jolloin nykyisten vetäjien isovanhemmat aloittivat viljelyn Barolon alueen eteläosassa. Alkuun rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle mutta 90-luvun alussa talo aloitti omien viinien pullottamisen ja myynnin. Vuonna 2009 Broccardo aloitti vientitoiminnan. Broccardo on tyypillinen italialainen perheyhtiö. Talon palveluksessa on isä Renato, äiti Angela Maria sekä sisarukset Federica, Filippo ja Laura, joka vastaa talon kasvavasta vientitoiminnasta. Broccardo tuottaa klassista, nautittavaa tyyliä ja sen hintataso on erinomaisen maltillista korkeaan laatuun nähden.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Rypäleet

Barbera, Nebbiolo

Food

Kasvisruuat

Vuosikerta

2022

Alkoholi %

13%

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2111