Joel Gott Oregon Pinot Noir 2019

37,27 

Varastossa

Upea, kaunis, aromikas Pinot Noir Oregonin Willamette Valleysta. Tuoksussa granaatiomenaa, vadelmaa, mansikkaa ja santelipuuta. Maku on keskitäyteläinen ja punaisten marjojen dominoima. Karpaloa, puolukkaa ja vadelmaa sekä aavistus vaniljaa. Miellyttävä mausteisuus pitkässä jälkimaussa. Ankanrinnalle tai muille eleganteille lintu ja liharuuille.

Rypäleet on kerätty Willamette Valleysta kahdelta tarhalta: Eola-Amity Hillsiltä, sekä Yamhil-Carltonista. 2019 vuosikerta onnistui erinomaisesti Willamette Valleyssä, missä lämpötilat pysyivät maltillisina. Rypäleet saivat kypsyä tasaisesti pitkään säilyttäen hyvän luonnollisen hapokkuuden. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet lajiteltiin käsin ja rangat poistettiin. Käyminen tapahtui perinteisissä Bourgogne-tyylisissä avoimissa sammioissa ja hyvin hellä maseraatio tapahtui käsin kahdesti päivässä ”punch down” menetelmällä. Käymisen jälkeen viini kypsyi vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 25 % oli uusia ja loput muutaman täyttökerran tynnyreitä.

Ravintoloitsija ja viinintekijä Joel Gott aloitti viininvalmistuksensa vuonna 1998 valmistuttuaan arvostetusta viiniyliopistosta, U.C. Davisistä enologiksi. Terroir-ajattelu ei vielä tuolloin ollut Yhdysvalloissa ymmärrettävä käsite, mutta Joel halusi tuoda viininteossaan juuri tämän osa-alueen esiin. Niinpä hän ei sitonut itseään kiinni ostamalla tarhaa tietystä paikasta, vaan päätti valmistaa viininsä tuoden eri alueiden parhaat piirteet esiin, luoden näin terroir-viinejä ja konseptia tunnetummaksi. Tällä hetkellä hän valmistaa noin 20 eri viiniä, joiden rypäleet on ostettu tai tarhat vuokrattu Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin alueilta. Viinit säilötään valmistuksen jälkeen tynnyreissä Ranch Wineryllä Napa Valleyssa.

Tuotekategoria

,

Maa

Food

Ankka ja riistalinnut, Kana ja vaaleat liharuuat

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

13,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2153