Champagne Billecart-Salmon Brut Nature

54,27 

Loppu varastosta

30 % Chardonnay, 30% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier. Upean moniulotteinen, elegantti Samppanja, jota on kypsytetty yli neljän vuoden ajan ennen lanseerausta. Tuoksu on raikkaan nuorekas: sitrushedelmiä, vaaleita kukkia, omenaa ja leipomoaromeja. Suussa viini on täysin kuiva, jäntevän raikas, energinen, kalkkimainen ja ruutimaisen paahteinen. Upea aperitiivi tai ruokaviini raikkaille äyriäisille tai vaalealihaisille kaloille.
94/100p James Suckling: A dense, layered Champagne with a full body and lots of creamy texture. Lovely cooked apple and pie crust.

Billecart-Salmonin Samppanjatalo sijaitsee Mareuil-sur-Aÿn kylässä, Marne-joen pohjoisrannalla. Talon perustivat vuonna 1818 aviopari Nicolas Francois Billecart ja Elisabeth Salmon. Billecart vietti huikeita 200 -vuotisjuhliansa 2018. Nykyään melko harvinaisesti talo on edelleen pääosin Billecartin perheen omistuksessa ja sen johdossa jo seitsemäs sukupolvi (veljekset Antoine ja Francois Roland-Billecart). Billecart-Salmon tuottaa noin 1,8 miljoonaa pulloa samppanjaa. Rypäleet saadaan osin omilta tarhoilta ja osin sopimusviljelijöiltä. Yhteensä tarhojen pinta-ala on noin 300 hehtaaria, joista 100 hehtaaria on talon omistuksessa. Billecart-Salmon tunnetaan teknisesti korkealaatuisena tuottajana, jonka samppanjoille tunnusomaista on kuulas, puhdas hedelmäisyys ja mineraalinen raikkaus. Billecart-Salmon onkin arvostettu niin ammattilais- kuin samppanjanystävien piireissä ollen varsin tyylikäs ja elegantti samppanja. Perheomisteisuus takaa, että samppanjat tehdään pieteetillä ilman kompromisseja.

Tuotekategoria

,

Alue

Vuosikerta

NV

Alkoholi %

12%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1675