Catena White Clay Semillon-Chenin Blanc 2021

16,27 

Varastossa

Mendozan Luján de Cuyon aluella tuotettu raikas valkoviini Semillon- (60%) ja Chenin Blanc- (40%) lajikkeista. Köynnökset kasvavat 950 metrin korkeudella merenpinnasta, vaaleassa savimaassa. Viileä maaperä ja korkea ilmanala tuottaa raikasta, kevyehköä ja aromikasta kuivaa valkoviiniä, jonka aromeissa on omenaa, persikkaa ja sitrusta. Nauti graavisiian tai katkarapusalaatin kanssa.

91/100p Wine Advocate: The 2021 Semillón – Chenin was produced with a blend of 55% Semillon and 45% Chenin Blanc from the Luján de Cuyo appellation. It was produced in a clean and fruit-driven way with moderate ripeness and alcohol (12.5%) and a vibrant and refreshing palate, round and balanced, with integrated acidity.

Vuonna 1902 perustettu Catena Zapata-viinitalo on Argentiinan Mendozan alueen viinintuotannon ikoni ja Malbec-lajikkeen uranuurtaja. Taloa vahvasti luotsannut Nicolás Catena Zapata on maansa tunnetuin viinipersoona ja yhdessä tyttärensä Lauran (Catena Zapatan nykyisen johtajan) sekä viinintekijän Alejandro Vigilin kanssa trio on saavuttanut huimaa menestystä etenkin korkean ilmanalan viineillään.

Vuonna 2021 arvostettu Wine Enthusiast-julkaisu kunnoitti Nicolás Catena Zapataa “Lifetime Achievement” palkinnolla tunnustuksena elinikäisestä työstään Argentiinan viininvalmistuksen eteen. Nicolás voitti myös vuonna 2009 Decanter-lehden arvostetun ”Man of the Year” palkinnon. Laura Catenan energinen työ huippulaadun eteen on tuonut hänelle paljon mainetta ja kunniaa. Drinks Business-julkaisu palkitsi hänet ”Woman of the Year 2022”-tittelillä ja saksalainen viinijulkaisu Meininger myönsi hänelle ”Outstanding Achievement Award 2023”-palkinnon. Lauralle on myös myönnetty ”Old Vine Hero Award” työstään vanhojen köynnösten vaalimiseksi. Catena Zapatan viinitalo palkittiin maailman toiseksi arvostetuimmaksi ja Etelä-Amerikan arvostetuimmaksi viinibrändiksi 2023, Drinks International-julkaisun toimesta.

Talon tunnetuin tarha on Gualtallaryn alueella sijaitseva Adrianna, jossa köynnökset kasvavat jopa 1500 metrin korkeudella kalkkikivisessä maaperässä. Talon tärkeimmät viinitarhat on nimetty suvun jäsenten mukaan ja Adriannan ohella tarhoista tunnetuimpia ovat Catena Zapatan historiallinen ensimmäinen tarha Angelica (Lunluntan alueella, 900 m korkeudella) ja 1100 metrin korkeudella sijaitseva Nicasia (Paraje Altamiran alue). Catena Zapatan lähestyminen viinien viljelyyn on äärimmäisen huolellista ja tarkkaan tutkimukseen perustuvaa. Talon sitoutuminen kestävään kehitykseen on syvällistä ja aitoa.

Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Chenin Blanc, Semillon

Food

Kasvisruuat, Parsa

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

12,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795532