Amarone della Valpolicella Classico 2018

50,27 

Varastossa

Brigaldaran klassinen huippu-Amarone, Valpolicella Classicon alueelta. Tarkasti valikoidut rypäleet on poimittu Brigaldaran omilta tarhoilta Maranon laaksosta. Kolme kuukautta kestäneen kuivatuksen ja alkoholikäymisen jälkeen punaviiniä kypsytettiin ensi vuoden ajan pienissä tammitynnyreissä ja sen jälkeen kahden vuoden ajan 2500 litran slavonialaisissa tammiastioissa. Syvän tumman punainen. Mausteinen mehevä, pippurinen tuoksu, aromeissa viikunaa, kirsikkaa, tupakkaa, rusinaa. Maku on jäntevän voimakas, tulinen, pitkä ja upea. Täydellinen herkutteluviini parhaiden juustojen tai riistaruokien kyytipojaksi.

Brigaldaran tilan (Villa) historia tunnetaan aina 1260-luvulta asti ja sen on ollut historiansa aikana monien eri aatelisperheiden hallussa. Vuonna 1929 Renzo Cesari osti tilan perheelleen ja siitä lähtien Cesarin suku on kehittänyt tätä maineikasta ja merkittävää tilaa. 70-luvulle asti tila kasvatti rypäleiden ohella viljaa ja hedelmiä mutta hiljalleen fokus alkoi siirtyä lähes pelkästään viinintuotantoon. Vuonna 1979 Stefano Cesari pullotti ensimmäiset Brigaldaran tilan nimeä kantavat pullot ja nykyään Stefanon pojat Lamberto ja Antonio jatkavat laadukasta työtä isänsä jalanjäljissä.
Brigaldaralla on yhteensä 50 hehtaaria viinitarhoja Maranon laaksossa (Valpolicella Classicon alue) sekä idemmässä, Grezzanan kylän rinteillä. Talolla on kaksi maineikasta single vineyard-tarhaa; Case Vecie ja Cavolo, molemmat Grezzanan kylän itäpuolen rinteillä. Brigaldara on ehdottomasti yksi Valpolicellan parhaista tuottajista, jonka viinit tasapainottelevat perinteisen ja modernin tyylin välissä. Viinien ohella Brigaldara tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä ja kesätryffeleitä.

Tuotekoodi: VK112684E