Beronia Rioja Reserva 2019

21,90 

Varastossa

Vuonna 2018 International Wine & Spirits Competition palkitsi Bodegas Beronian vuoden Espanjalaisena viinintuottajana.

Rioja Altan sydämessä sijaitseva Beronia tuottaa viinejä erittäin vastuullisesti. Ympäristö huomioidaan viininviljelyn ja -tuotannon eri vaiheissa; viinimö on sijoitettu osittain maan alle, energialähteenä käytössä on maalämpö ja kasteluun käytetään sadevettä.
Beronia Reserva valmistetaan valikoiduista vanhimpien Tempranillo-köynnösten parhaista rypäleistä, joihin lisätään hieman Gracianoa ja Mazueloa. Viini käy ensin kylmämaseroinnin ja hallitun käymisvaiheen läpi, jolloin viiniä pumpataan säännöllisesti, jotta saadaan haluttu väri ja aromit. Sen jälkeen viini kypsyy 18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, luoden tunnistettavan ’Beronia-tyylin’. Lopuksi viini saa kypsyä pullossa vielä 18 kuukautta ennen markkinoille pääsyä.

Punaviini on väriltään intensiivinen, tumman kirsikan värinen viini jonka tuoksussa on aistittavissa Tempranillolle tyypillistä aromimaailmaa. Karamellisoitua hedelmää, punaisia marjoja sekä viikunaa aistittavissa. Tammikypsytyksen myötä tuoksu puolella on myös paahteista vaniljaisuutta ja suklaata aistittavissa. Maku on täyteläinen ja mausteinen. Vanilja ja lakritsi tulevat esiin kun karhunvatukat ja tummat luumut ovat väistyneet sivuun. Tanniinit ja hapot ovat hienosti tasapainossa jättäen miellyttävän, pitkän ja mausteisen jälkimaun.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Tempranillo

Food

Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

14,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 79173