Yalumba The Signature 2018

54,27 

Varastossa

Yalumban klassinen huippuviini, jota on tuotettu vuodesta 1962 lähtien. Joka vuosi viini omistetaan henkilölle, joka on edistänyt Yalumban toimintaa ansiokkaasti. Takaetiketti kertoo valitun henkilön tarinan. 2018 vuosikerran viini on omistettu Nick Watermanille, Yalumban entiselle toimitusjohtajalle, joka jäi eläkkeelle vuonna 2022.

The Signature 2018 on todella upea, mausteinen, ryhdikäs ja yrttinen punaviini, sekoitus 54% Cabernet Sauvignonia ja 46% Shirazia Barossan laakson vanhoista köynnöksistä. Kypsytys tammitynnyreissä kesti 21 kuukautta ja 33% oli uusia ranskalaisia Barrique-tynnyreitä. Nauti tätä huikeaa viiniä isojen liharuokien ja kovien juustojen seuralaisena.

96/100p The Wine Advocate

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849 ja hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”.

Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys (talo täyttää 175 vuotta 2024) ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin (nykyään hallituksen puheenjohtajan roolissa). Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen, tuottaen australialaisia klassikoita taidolla ja tyylillä.

Tuotekategoria

, , ,

Maa

Rypäleet

Cabernet Sauvignon, Shiraz

Food

Juustot, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2018

Alkoholi %

14,50%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795875