Yalumba Samuel´s Collection Barossa Bush Vine Grenache 2019

17,27 

Varastossa

Viinin Grenache-rypäleet on poimittu pienisatoisista yli 70-vuotiaista köynnöksistä Barossan laaksosta, South-Australiasta. Keskitäyteläinen punaviini, tuoksussa luumua, punaisia marjoja sekä kirsikkaa ja mausteita. Tanniinit ovat samettiset, mehevä suuntuntuma on täyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Tasapainoinen ja pitkä jälkimaku. Sopii vegaaneille. Nauti esimerkiksi paahdetun ankanrinnan kanssa. Viinin mehevyys sallii ruuassa runsaat Lähi-idän tai Aasian mausteet ja kastikkeessa voi olla hieman makeuttakin. Rypäletyypillinen ja kauniin silkkinen viini.

89/100p Decanter World Wine Awards

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849 ja hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”.

Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys (talo täyttää 175 vuotta 2024) ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin (nykyään hallituksen puheenjohtajan roolissa). Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen, tuottaen australialaisia klassikoita taidolla ja tyylillä.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Rypäleet

Grenache

Food

Ankka ja riistalinnut, Sieniruuat, Vahvasti maustetut ruuat

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

14,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 79417