Mackillop’s Choice Dailuaine Single Malt Distilled June 1998

169,37 

Varastossa

Speysiden alueen single maltin tuoksu on hieman pippurinen, mausteinen ja melko kuiva. Aromi on ruokaisa ja samalla makeahko.

Dailuainen tislaamolla 16.6.1998 tislattu Mackillop’s Choice Dailuaine Single Malt viski on maultaan miellyttävän nougatmainen ja pähkinäinen, ja siinä on hunajaista makeutta sekä mallaskeksiä. Erinomainen tasapaino. Runsas ja mausteinen jälkimaku, jossa sikariaskin tunnelmaa.

Kyseinen viski on siitäkin erityinen, että Dailuainen tislaamolta nähdään hyvin harvoin single malt -pullotteita, ja silloinkin vain Diageon oman Flora & Fauna -sarjan tuotteisiin. Lorne Mackillop on onnistunut saamaan kuratoimaansa sarjaan harvinaisen helmen!

Syyskuussa 2017 pullotettu tynnyrivahvuisena ainutkertainen määrä single cask viskiä, vain 216 pulloa.

Mackillop’s Choice on saanut nimensä Lorne Mackillopin mukaan. Skotlantilaisen Mackillopien klaanin jälkeläinen on arvostettu, pitkän linjan väkevä- ja viiniasiantuntija, Master of Wine vuodelta 1984 (siihen aikaan nuorin kyseisen tutkinnon läpäissyt).

Lornen mittava viskituntemus on tuotteiden laadun takana; hän kelpuuttaa omaa nimeään kantavalle tuotemerkille vain harvat single malt -viskit, jotka ovat siihen asti kypsyneet tunnettujen brändien kellareissa. Toisin kuin valtaosa vastaavista brändeistä, Mackillop’s Choice pystyy tarjoamaan merkittävään ikään kypsyneitä viskejä.

Todelliset harvinaisuudet, joita on maailmalla saatavilla erittäin rajoitetusti, tai ei lainkaan.

Tuotekategoria

Maa

Vuosikerta

1998

Alkoholi %

57,7%

Pullokoko

0,7

Tuotekoodi: 79862