Stellenrust Simplicity Shiraz-Cabernet-Merlot 2021

11,43 

Varastossa

Tasapainoinen, mausteinen ja notkean nautittava punaviini Stellenboschin alueelta Etelä-Afrikasta. Tumman kirsikkaisten aromien ohella viinissä on raikastavaa hapokkuutta ja pientä tanniinisuutta. Rypäleet on kerätty tuottajan omistamilta tarhoilta kolmelta alueelta; Helderberg, Bottelary ja Devon Valley. Viini on sekoitus Shiraz-, Cabernet Sauvignon- ja Merlot-lajikkeita. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin 12 kuukautta tammitynnyreissä, joista 90% oli ranskalaisia ja 10% amerikkalaisia tynnyreitä. Hyvä yleisviini tummalle lihalle, pastalle ja salamipitsalle.

Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu Etelä-Afrikan suurimpiin perheomistuksessa oleviin viinitaloihin. Tila käsittää noin 400 hehtaaria maata, josta 200 on istutettua. Noin puolet viinitilasta sijaitsee kansainvälisesti tunnetun Kultaisen Kolmion alueella Stellenboschissa, missä on sanottu löytyvän Etelä-Afrikan parhainta maaperää punaviinien tuottamiseen. Toinen puoli sijaitsee korkealla vuorissa, missä ilmasto on viileää meri-ilman pyyhkiessä viiniköynnösten yli.

Stellenrust on ollut mukana yhdessä suurimmassa ja menestyksekkäimmässä Etelä-Afrikan viininviljelyä koskevassa hankkeessa, jolla pyrittiin kohentamaan tiloilla työskennelleiden paikallisten työoloja. Maanomistaja Kobie van der Westhuizenin unelmana oli antaa jotakin takaisin työntekijöilleen, vastineeksi vuosien kovasta työstä, jonka he olivat tehneet maatilojen rakentamiseksi nykyiseen tilaansa: perhe antoi 72 maataloustyöntekijälleen omaksi maata. Tämän onnistuneen hankkeen ansiosta Stellenrustin viinitilalle on myönnetty Reilun kaupan -sertifikaatti vuonna 2011. Se kertoo halusta varmistaa pelloilla ja viininvalmistuksessa työskentelevien ihmisten sosioekonomista kestävyyttä.

Toisena mainittavana eritysprojektina Stellenrustin omistajat Kobie van de Weshuizen ja Tertius Boshoff tuottavat muutamia tuhansia pulloja  huippulaadukkaita Artison viinejä . Ne ovat saaneet Platter´s South African Wine Guiden 4,5 – 5 tähteä  arvosanoikseen, joten kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli olet etelä-afrikkalaisten viinien ystävä!
Tuotekategoria

, ,

Maa

Rypäleet

Shiraz

Food

Lipittely ja napostelu, Pizza ja pasta

Vuosikerta

20221

Alkoholi %

14%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 79064A