Salwey Eichberg GG Grauburgunder 2013

48,91 

Loppu varastosta

Upea, pitkään tuottajan kellarissa kypsynyt Grauburgunder (Pinot Gris) Eichbergin pieneltä ”Grand Cru / Grosse Lage” tarhalta, jonka maaperä on hyvin köyhää vulkaanista magmakiviainesta. Käyminen ja yli pari vuotta kestänyt tynnyrikypsytys tehtiin sakan päällä isoissa ovaaleissa tammitynnyreissä. Kuiva, kehittynyt, hieman hunajainen, paahteinen, upea. Täydellisen upeassa juomakunnossa. Tarjoile hienojen merenantimien kanssa.
93/100p Falstaff

Weingut Salwey sijaitsee Oberrotweilin kylässä, keskellä Saksan Badenin Kaiserstuhlin viinialuetta. Kaiserstuhl on oma uniikki maantieteellinen kokonaisuutensa Badenin lounaisosassa ja sen kukkulat ovat osa muinoin sammunutta tulivuorta. Uniikin vulkaanisen maaperän ohella alue on Saksan aurinkoisin ja lämpimin, sallien myös hienojen punaviinien tuotannon. Rhein-joki virtaa noin 5 kilometrin päässä lännessä ja lähin suurempi kaupunki on Freiburg, noin 15 kilometriä kaakkoon Oberrotweilista. Kaiserstuhl tunnetaan todella hienoista Spätburgunder, Grauburgunder ja Weissburgunder-viineistään. Salwey on alueen ikoni ja se on Badenin alueen ensimmäinen VDP-järjestön jäsen.

Salweyn perhe on toiminut viinantislaajana vuodesta 1740 lähtien ja viinintuottajana suku on nyt kolmannessa sukupolvessaan, nykyään Konrad Salwey johtajanaan. Talo omistaa noin 23 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja, joihin lukeutuvat Grosse Lage-tarhat Steingrubenberg, Henkenberg, Eichberg ja Kirchberg. Talon motto on ”always dry, always pinot”, viitaten talon fokukseen viljellä Pinot Noiria (Spätburgunder), Pinot Gris’ta (Grauburgunder) ja Pinot Blancia (Weissburgunder). Salweyn viinit ovat hyvin aristokraattisia ja gastonomisia ja niiden kellarointipotentiaali on erinomainen.  Valkoviinit saavat kypsyä jopa kolme vuotta sakan päällä isoissa tammitynnyreissä. Talo on konversiossa luomutuotantoon.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Food

Kana ja vaaleat liharuuat, Täyteläiset merenantimet

Vuosikerta

2013

Alkoholi %

13,0% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2126