Recioto della Valpolicella 2019

28,30 

Varastossa

Huippuhieno, makea punaviini Valpolicellan alueelta. Käsin poimittuja terttuja on kuivattu noin 4 kuukauden ajan ennen murskaamista ja alkoholikäymistä. Alkoholikäyminen on keskeytetty kun jäännössokeria on jäljellä noin 89 g/l. Tämä on kuin Amaronen mutta makea, aromeissa kypsää viikunaa, tummaa kirsikkaa, yrttejä, hieman mustikkaa ja savua. Nauti tätä makeaa herkkua suklaajälkiruokien tai kypsien juustojen (etenkin sinihomejuusto) kanssa.

92/100p James Suckling

Brigaldaran tilan (Villa) historia tunnetaan aina 1260-luvulta asti ja sen on ollut historiansa aikana monien eri aatelisperheiden hallussa. Vuonna 1929 Renzo Cesari osti tilan perheelleen ja siitä lähtien Cesarin suku on kehittänyt tätä maineikasta ja merkittävää tilaa. 70-luvulle asti tila kasvatti rypäleiden ohella viljaa ja hedelmiä mutta hiljalleen fokus alkoi siirtyä lähes pelkästään viinintuotantoon. Vuonna 1979 Stefano Cesari pullotti ensimmäiset Brigaldaran tilan nimeä kantavat pullot ja nykyään Stefanon pojat Lamberto ja Antonio jatkavat laadukasta työtä isänsä jalanjäljissä.
Brigaldaralla on yhteensä 50 hehtaaria viinitarhoja Maranon laaksossa (Valpolicella Classicon alue) sekä idemmässä, Grezzanan kylän rinteillä. Talolla on kaksi maineikasta single vineyard-tarhaa; Case Vecie ja Cavolo, molemmat Grezzanan kylän itäpuolen rinteillä. Brigaldara on ehdottomasti yksi Valpolicellan parhaista tuottajista, jonka viinit tasapainottelevat perinteisen ja modernin tyylin välissä. Viinien ohella Brigaldara tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä ja kesätryffeleitä.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Alue

Food

Juustot, Suklaa

Vuosikerta

2019

Alkoholi %

15,0% VOL

Pullokoko

0.375L

Jäännössokeri

89 g/l

Tuotekoodi: 2130