Kate Arnold Oregon Pinot Noir 2021

27,90 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Tämän rypäletyypillisen, keskitäyteläisen ja silkkisen Pinot Noirin rypäleet on kerätty Oregonin Umpqua Valleyn (Melrosen perhe) ja Roque Velleyn (Forisin perhe) tarhoilta. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin neutraaleissa tammitynnyreissä noin vuoden ajan. Aromeissa on vadelmaa, karpaloa, hieman kirsikkaa ja mietoa savuisuutta. Maku on samettinen ja raikas. Nauti ankanrinnan tai lampaankyljysten kanssa. Kokeile myös punajuurten ja vuohenjuuston kanssa.
92/100p The Tasting Panel

Kate Arnold Wines on käsintuotettuja artesaaniviinejä tuottava viinitalo, jonka taustalla on aviopari Kate & Jean Arnold. Jean Arnold teki aikoinaan pitkän uran E&J Gallo-viinitalon myynti- ja markkinointijohtajana mm Pohjoismaiden alueella ja sittemmin hän työskenteli Don Sebastiani & Sons yrityksessä myyntitehtävissä. Lopulta Jean poistui suuryritysten oravanpyörästä keskittyäkseen pienimuotoiseen artesaanitoimintaan ja tasapainoiseen elämään.

Pariskunnan intohimona on tuottaa mahdollisimman luonnonmukaisia ja puhtaita viinejä, joita on tuotantovaiheessa manipuloitu niin vähän kuin suinkin mahdollista. Talo ostaa rypäleet sopimusviljelijöiltä Oregonista, Kaliforniasta ja Washington Statesta, kullekin lajikkeelle parhaasta kasvupaikasta. Sauvignon Blanc tulee Lake Countysta, Kalifonian rannikolta ja Pinot Noirit mm. Oregonin Willamette Valleysta. Kate Arnoldin viinit ovat todella hyvin tehtyjä ja rypäletyypillisiä. Niissä on lisäksi erinomainen hinta-laatusuhde.

Tuotekategoria

,

Maa

Rypäleet

Pinot Noir

Food

Ankka ja riistalinnut, Sieniruuat

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

14,0%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 796033