Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2020, Dugat-Py

159,38 

Varastossa

Luomu- ja biodynaamiset viinit

Dugat-Py tuottaa tämän viinin Gevrey-Chambertinin tarhojensa 30-50 vuotiaiden köynnösten rypäleistä. Kypsytys on kestänyt noin 18 kuukautta tammitynnyreissä, joista noin 30% oli uusia. Tuotantomäärä on noin 3000 pulloa. Suodattamaton luomuviini.

Domaine Dugat-Py on pieni, perheomistuksessa oleva viinitalo Gevrey-Chambertinin kylässä, Bourgognessa. Noin 25 eri viiniä valmistetaan 15 hehtaarin alalle levittyvistä palstoista, pääasiassa Gevrey-Chambertinin ja Beaunen kylien alueelta. Talon johdossa on tällä hetkellä Loïc, isänsä Bernardin avustuksella. Loïc jatkaa sukunsa viiniteon perinnettä nyt 13. sukupolvessa.

Dugat-Py noudattaa biodynaamisen viljelyn ja viininvalmistuksen mukaisia periaatteita. Köynnösten keski-ikä on hyvin korkea (65 vuotta) ja viinit ovat luomusertifioituja. Rikkaruohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita ei käytetä. Köynnösten satoisuutta rajoitetaan ankarasti, jotta tuloksena on mahdollisimman voimakkaita ja aromikkaita rypäleitä. Talon rypäleet poimitaan aina käsin ja rangat saavat useimmiten olla käymisessä mukana. Käymisen jälkeen viinit saavat kypsyä talon 1200 luvulta peräisin olevassa, upeassa holvikaarikellarissa, joka 1200-luvulla toimi Saint-Bénignen munkkiluostarin viinikellarina. Dugat-Py:n viineistä Grand Cru ja Premier Cru viinit saavat kypsyä täysin uusissa tynnyreissä. Kylätason viinit saavat kypsyä osittain (50-70%) uusissa tynnyreissä ja perus Bourgognen kypsytystynnyreistä noin 20% on uusia. Talon lippulaiva on Chambertin Grand Cru, jota tuotetaan vain yksi tynnyri. Joka vuosi Chambertinille tilataan sopivan kokoinen tynnyri satomäärän mukaan. Dugat-Py on yksi Bourgognen hienoimpia huipputuottajia.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Pinot Noir

Food

Ankka ja riistalinnut

Vuosikerta

2020

Alkoholi %

13,5%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 1765A