Fitapreta a Touriga vai Nua 2021, Antonio Macanita

21,90 

Varastossa

Portugalin viinirypäleiden kuningatar Touriga Nacional tunnetaan kukkaisesta aromistaan, joka kypsytyksen myötä pehmenee ja pyöristyy. Kasvukauden aikana Alentejon voimakkaat lämpötilan vaihtelut ja kivinen maaperä haastavat köynnökset tuottamaan intensiivisen aromikkaita, konsentroituneita rypäleitä. Rypäleet kasvavat ja kypsyvät kuumassa ja kuivassa välimerellisessä ilmastossa. Alueen viileät yöt takaavat viinien hyvän hapokkuuden. Sadonkorjuuaikaan kaikki rypäleet poimitaan hellävaroen käsin. Tässä viinissä voi maistaa Touriga Nacionalin ominaisuudet kaikkein puhtaimmillaan, sillä sitä on kypsytetty vain kolme kuukautta terästankeissa ilman tammikontaktia.
Intensiivisen rubiininpunainen, violettiin taittava viini, jonka kukkaisen hedelmäisessä tuoksussa voi aistia mm. ruusun terälehtiä, orvokkia, sinisiä marjoja, oliivia, kuivattuja yrttejä ja karhunvatukkaa. Maku on tuore, runsaan hedelmäinen ja suunmyötäinen. Nauti esimerkiksi tomaattisen ja yrttisen lammaspadan kanssa.

89/100p Wine Advocate

Fitapretan filosofiaan kuuluu tuottaa viinejä, jotka kuvaavat sekä alueellista kasvuympäristöään että paikallisen viininviljelyn jatkuvaa kehittymistä. Tuotannon kivijalkoja on kaksi: Toinen niistä nojautuu rikkaisiin perinteisiin ja paikallisiin rypälelajikkeisiin, toinen puolestaan pyrkii muuttamaan maailmaa, etsimään uusia polkuja ja innovaatioita. Oikeastaan kivijalkoja on vielä yksi lisää, vastuullisuus. Toisin sanoen Fitapretan viineissä maistuu paikalliset perinteet, uudet innovaatiot ja vastuullinen tuotanto samassa suhteessa.

Tuotekategoria

, ,

Maa

Rypäleet

Touriga Nacional

Vuosikerta

2021

Alkoholi %

13%VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 795208