Damana Crianza 2018, Ribera del Duero

19,51 

Varastossa

Moderni Tempranillo Ribera del Dueron alueen länsiosasta. Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin noin 12 kuukautta 225 litran tammitynnyreissä, joista 20% oli amerikkalaista ja 80% ranskalaista tammea. Tuloksena on syvän värinen viini, jonka tuoksussa on tummaa marjaisuutta, luumua, vaniljaa ja yrttejä. Maku on täyteläinen, ryhdikäs ja pitkä. Erinomainen punaviini tummalle lihalle ja sieniruuille.

91/100p Peñin Guide: Colour: deep cherry; Aroma: ripe fruit, dried herbs, creamy oak; Flavour: powerful, ripe fruit, spicy, round tannins.

Bodegas Tábula perustettiin vuonna 2002 Valladolidin kaupungista kotoisin olevan José Luis Muñozin ja hänen kumppaneiden toimesta. Alkujaan talon tuotannossa oli  noin 20 hehtaaria tarhoja Ribera del Dueron länsiosassa, Olivares de Dueron kylän lähellä. Suosion kasvaessa tarhojen pinta-alaa on kasvatettu 70 hehtaariin.  Talon tuotanto on tunnustetusti huippulaadukasta ja modernia tavoitteena viinien vahva hedelmäisyys ja tasapaino. Rypäleet kerätään yksiomaan käsin ja valikoidaan tarkasti. Tábulan viinit ovat todellisia täsmäviinejä tummalle lihalle, riistalle ja koville, kypsille juustoille. Nuti myös hienon Pata Negra-kinkun kanssa.

Tuotekategoria

,

Maa

Alue

Rypäleet

Tempranillo

Food

Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2018

Alkoholi %

14,5

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2006