Château Lilian Ladouys Cru Bourgeois Exceptionnel Saint-Estèphe 2016

36,27 

Varastossa

Château Lilian Ladouys on nykyään yksi Saint-Estèphen kyläkunnan kirkkaimpia tähtitiloja Médocin alueella. Tila on luokiteltu Cru Bourgeois Exceptionnel-luokkaan ja se tunnetaan aromikkaasta, elegantista viinityylistään. Tilan maaperässä on kalkkikiveä, joka antaa sen viineille raikkautta ja pituutta. Jo kypsähkössä kunnossa oleva punainen Bordeaux, jossa on kypsää punaista marjaisuutta, yrttejä, mausteita ja tasapainoa. Nauti esimerkiksi paahdetun ankanrinnan ja linssien kanssa.

93/100p James Suckling

Château Lilian-Ladouys sijaitsee Saint-Estèphen kyläkunnassa, aivan kuuluisien Cos d’Estournel- ja Lafon-Rochet-tilojen naapurissa. Tilan tarhojen pinta-ala on 80 hehtaaria ja köynnöksen jakaantuvat lajikkeisiin 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot ja 1% Cabernet Franc. Tarhojen maaperä on soraista savimaata mutta alemmissa kerroksissa on kalkkikiveä, mikä antaa alueen viineille jäntevää eleganssia mineraalisuuden muodossa. Tilan ykkösviiniä kypsytetään 15 kuukautta tammitynnyreissä, joista 30% on uutta tammea.

Tilan historia ulottuu aina 1500-luvulle asti ja nykyään sen omistajana on Lorenzettin perhe, joka on satsannut tilan laatuun valtavasti. Kriitikko James Sucklingin mielestä tila on Saint-Estèphen parhaita viinitiloja yhdessä Cos d’Estournelin ja Montrosen kanssa.

Tuotekategoria

, ,

Alue

Rypäleet

Cabernet Franc

Food

Ankka ja riistalinnut, Tummat liharuuat ja riista

Vuosikerta

2016

Alkoholi %

13,5% VOL

Pullokoko

0.75L

Tuotekoodi: 2133